Indisch Stoofvlees met steranijs

Wat is er op Valentijnsdag (buiten ons Valentijnsmenu) romantischer dan Indisch eten. Bij ons in huis niets, aangezien ik een heerlijke nasi goreng gemaakt heb. Daarnaast is het ook nog eens Indisch op zijn Hollands dag. Een mooie traditie die we graag in stand houden. Vandaag deze heerlijk zelfbedachte stooflappen met steranijs. Wij roepen vaak na het koken dat we nog nooit zoiets lekkers gemaakt hebben en dat was deze keer zeker het geval. Wat een geweldige smaakexplosie. Serveer deze stooflappen met witte rijst en Atjar.

Bereidingstijd:  15 minuten

stooftijd: 2,5 – 3 uur

Voor 4 personen (maak voor 2 personen dezelfde hoeveelheid dan kun je twee dagen genieten)

Ingrediënten

  • 450 gram Runderlap (riblap of sucalap kan ook)
  • 3 wortelen
  • 2 uien
  • 1 rode peper
  • 1cm gember
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel vissaus
  • 2 theelepels bruine basterdsuiker
  • 1 steranijs
  • 2 theelepels 5 spices poeder
  • 2 theelepels ketoembar (korianderzaad)
  • 1 theelepel djinten (komijnzaad)
  • scheut azijn
  • 4 eetlepels zoete ketjap
  • 1/2 bouillonblok

Aanwijzingen

  1. Snij de runderlappen in stukken en doe in een plastic zak samen met het 5 spices poeder. Laat dit een uur in de ijskast liggen.
  2. Snij alle groenten in stukken (zie foto voor de grote).
  3. Bak het vlees in een gietijzeren pan en blus af met de azijn.
  4. Haal het vlees uit de pan en bak de groenten even aan samen met de ketoembar en djinten.
  5. Voeg de vissaus, bouillon, steranijs, basterdsuiker en ketjap toe. Voeg daarna water toe totdat het vlees bijna niet meer te zien is.
  6. laat een paar uur (ongeveer 3) stoven.

Tips of vragen? Dat horen wij graag!

Eet smakelijk,

Dubbelbourgondisch

Reageer Ook

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*