Zelf babyvoeding maken: wat heb je allemaal nodig?

Wil je zelf aan de slag met het maken van babyvoeding? Dan moet je beginnen met het aanschaffen van de juiste spullen. Wij bij Dubbelbourgondisch helpen je op weg met een overzicht van tips & spullen die er nodig zijn om een vliegende start te maken.

HOE BEGIN JE?

Naast vers groente en fruit is het belangrijk om over het juiste gereedschap te beschikken om zelf babyvoeding te maken. Een blender, staafmixer en keukenmachine werken prima en vaak heb je ze toch al in huis liggen. Ik gebruik zelf deze staafmixer van Kenwood. De staafmixer bevat een uitgebreid accessoire pakket, bestaande uit een pureerstaaf met fijne en grove snijschijf, een Soup XL accessoire, voor het mengen van grote hoeveelheden, en een 0.5 liter hakmolen. Ook wordt een handig opbergsysteem meegeleverd, waarmee u de staafmixer netjes en stijlvol op het aanrecht kunt zetten.

WAAR BEWAAR JE HET IN?

Wanneer je babyvoeding hebt bereid, heb je natuurlijk ook iets nodig om het in te bewaren. Ik maak altijd een aantal verschillende fruit en avond hapjes tegelijkertijd en bewaar deze in de vriezer. Ik heb heel veel verschillende bakjes getest en eigenlijk zijn er maar twee welke aan te raden zijn. Voor grote hoeveelheden gebruik ik deze siliconen bakjes. Vanaf 4 maanden kunnen ze precies 1 bakje op en op oudere leeftijd 2. Voor losse porties is het ook handig om deze bewaarbakjes van Philips toe te voegen aan je assortiment.

WAAR EET JE HET MEE?

Als verantwoordt alternatief voor het ouderwetse plastic servies gebruik ik servies gemaakt van bamboe. Het materiaalsoort bamboe is volledig vrij van de chemicali├źn en gifstoffen die in sommige andere materiaalsoorten zitten. Daarnaast is bamboe een plantensoort die zichzelf op natuurlijke wijze weer aanvult daardoor er geen intensieve landbouw voor nodig is. Ten opzichte van andere materiaalsoorten draagt bamboe dus niet bij aan het omhakken van de regenwouden in de wereld. Tenslotte zijn producten van bamboe natuurlijk afbreekbaar waardoor er geen kans is dat ze op de vuilstort terecht komen. Via deze link kunnen jullie zelf een leuk servies uitzoeken.

Recepten

Ik hoop dat jullie nu benieuwd zijn naar lekkere recepten om voor jullie kleintjes te maken. Natuurlijk zijn deze in grote getale te vinden op deze site. Mochten jullie nog extra inspiratie nodig hebben is mijn babyrecepten met Sophie de Giraf een leuke start. Voor de oudere kindjes is eten met Nijntje aan te raden. Dit is een combinatie van leuke verhalen, leren over eten en daarnaast overheerlijke (vega) recepten voor ouders en kind!

Tips of vragen? Dat horen wij graag!

Eet smakelijk,

Dubbelbourgondisch