Zoete aardappel-broccolisoep met gerookte zalm

Soep! De ideale manier om elke dag voldoende groentes binnen te krijgen. Ondanks dat we door het leven gaan als echte bourgondiërs vinden we het ,naast genieten, belangrijk om gezond te eten. Het handige met soep is dat je deze super makkelijk mee kan nemen naar het werk en daar kan opwarmen of zelfs koud (Wij vinden dat bij veel soepen stiekem heel erg lekker) kan eten. Soep is ook makkelijk in het weekend te bereiden en kan in de ijskast enkele dagen bewaard worden. Let op wel dat je niet elke keer de hele pan met soep opwarmt, maar de hoeveelheid die je nodig hebt in een andere pan. De eerste soep die we met jullie willen delen is deze heerlijke Zoete aardappel broccolisoep met Zalm.

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 500 gram broccoli
  • 1 zoete aardappel
  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 bouillonblokje
  • kookroom
  • 1 liter water
  • optioneel: laos

Tip: Ook bij het maken van soep beginnen we met het voorbereidende schil en snijwerk. Zet de rest van de ingrediënten netjes naast je op het aanrecht. Zoals jullie weten vinden we het belangrijk dat jullie van koken genieten! Een goede voorbereiding is hierbij het halve werk.

Aanwijzingen

  1. Zet een grote pan op het vuur met olie. Fruit hierin de uien en knoflook totdat ze glazig zijn. Voeg daarna de rest van de groente toe en bak nog even mee (eventueel met de laos).
  2. Voeg het water en het bouillonblokje toe en laat ongeveer 15 min koken.
  3. Als de groenten gaar zijn met een staafmixer fijn malen.
  4. Serveer de soep in een plat soepbord met daarin de zalmsnippers. Breng de soep nog extra op smaak met een snuf verse peper en zout.

Tips of vragen? Dat horen wij graag!

Eet smakelijk,

Dubbelbourgondisch

Reageer Ook

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*