Over Dubbelbourgondisch

Wie zijn wij…

Wij zijn Arjan en Tim!
In het dagelijkse leven zijn we beide gedreven sales collega’s op het vlak van ICT & Telecom.
Koken is voor ons een heerlijke manier om te ontspannen na een drukke en stressvolle werkdag.
Met Dubbelbourgondisch geven we je graag een kijkje in onze keuken. Hopelijk raak je hierdoor net zo enthousiast over koken en lekker eten als wij, zodat ook jij voortaan ter ontspanning achter het fornuis staat!

Zo begon het…

Eind 2012 werden we tijdens een kookworkshop, georganiseerd vanuit het werk, ingedeeld in hetzelfde team. Als volleerde chefs stuurden we ons team aan en hier genoten we enorm van!
Het werd al snel duidelijk dat we dezelfde passie voor eten en koken delen. In de jaren daaropvolgend volgden er dan ook de nodige telefoongesprekken en discussies over eten.
In december 2017 hebben we een leuk gesprek over eten en koken gehad. Gewoon, zoals we dat wel vaker deden. Diezelfde avond kwamen we er via WhatsApp achter dat we die dag twee compleet verschillende maaltijden hadden gemaakt, máár per toeval wel met dezelfde ingrediënten!
Het was alsof de bliksem insloeg en beide dachten: “We starten een Foodblog om onze passie te delen!”.

Wij als zuiderlingen kunnen enorm genieten van lekker eten en drinken. De term bourgondiërs ligt dan ook voor de hand. De naam Dubbelbourgondisch was snel gekozen!

Concept…

Genieten staat bij ons absoluut op nummer 1! En dan vooral van lekker en smaakvol eten met eerlijke producten. Je zal zien dat we niet terugdeinzen voor de nodige, verrassende, kruiden.
Erg verrassend is het dan ook niet dat de Indonesische (of is het toch Indische?) keuken erg geliefd is bij ons. Deze liefde wordt versterkt doordat we beide een vriendin hebben met een Indonesische achtergrond.

Het eerste thema dat we samen bedachten was dan ook niet voor niets Indisch op zijn Hollands. Twee Nederlandse jongens die willen laten zien dat de Indische keuken voor en door iedereen gekookt kan worden!

In het thema Makkelijke Kost vind je snelle en gemakkelijke recepten. Vaak met een kleine, verrassende twist!

Liefde gaat door de maag, toch?! In het thema Wat eet je op een date? vind je dan ook ideale recepten hiervoor.

Het thema dat het dichtst bij ons staat is natuurlijk Bourgondisch genieten. Hieronder vallen alle recepten die net dat extra beetje aandacht, liefde en tijd nodig hebben om tot een volwaardig gerecht te komen.

Wij koken graag met zelfgemaakte ingrediënten zoals bouillons, oliën e.d. Hiervoor verwijzen we dan ook regelmatig naar de pagina met Basis recepten.
Heb je weinig tijd? Dan bieden we in onze recepten uiteraard alternatieven, zodat je de gerechten ook kunt maken zónder basis recept.

Toekomst…

Momenteel zijn we druk bezig om onze site vorm te geven met voldoende recepten, zodat we in maart een mooie (officiële) start kunnen maken. Uiteraard blijven we nieuwe recepten posten!

Wil je een meergangen menu maken voor vrienden, een kookdag organiseren of gewoon lekker tafelen met een goede, bijpassende wijn? Dan kun je straks bij ons terecht!
In de komende maanden willen we namelijk ook een Wijnbox uitbrengen. Deze wijnen zullen we dan matchen met verschillende recepten die op onze site te vinden zijn.

Guilty pleasure van Tim is om wekelijks alle supermarkt aanbiedingen te bekijken en hier zo variërend mogelijk mee te koken. Het idee is dan ook om in de nabije toekomst recepten te delen met ingrediënten die je op dat moment voordelig kan krijgen! Uiteraard zonder alle kiloknallers vlees/vis, want hiervoor gaan wij naar de slager en/of visboer!

Natuurlijk hebben we nog veel meer ideeën, maar hier zullen we jullie over informeren als het zover is!
Tips of vragen? Dat horen wij graag!

Eet smakelijk,

Dubbelbourgondisch