Trapani Rigatoni

Iedereen kent het wel: Druk met werk, het gezin, sporten en dan moet je ook nog eens een voedzame maaltijd op tafel zetten. Weinig tijd of gewoonweg geen zin om te koken? Dan is deze pasta uit Rigatoni de oplossing! Dit simpele, snelle, maar smaakvolle gerecht zet je binnen 30 minuten op tafel. Bovendien is hij ook nog eens (bijna ;)) vegetarisch. Ideaal voor de stressvolle doch bewuste dagen die we soms niet kunnen vermijden.

Trapani Rigatoni

Recipe by Arjan van der SmissenCourse: Diner, Makkelijke Kost
Servings

4

servings
Prep time

15

minutes
Cooking time

15

minutes

Ingrediënten

  • 500 gr gedroogde rigatoni

  • 50 gr Parmezaanse kaas

  • 100 gr hele geblancheerde amandelen

  • 2 tenen knoflook

  • 1-2 rode Spaanse pepers, ontdaan van zaadlijst en pitjes

  • 2 bossen basilicum

  • 6 ansjovis filets uit olie

  • 500 g cherrytomaatjes

  • Extra vierge olijfolie

  • Peper en zout uit de molen

Aanwijzingen

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Besprenkel de tomaatjes met olijfolie en kruid met peper en zout. Zet ze 15 minuten in de voorverwarmde oven. Zet apart.
  • Zet een pan met ruim kokend en gezout water op het vuur. Blancheer de amandelen 1-2 minuten, zodat het bruine velletje gemakkelijk is te verwijderen. Rooster de gedroogde amandelen vervolgens in een koekenpan. Zet apart.
  • Doe de Parmezaanse kaas, de gepelde tenen knoflook, Spaande peper en amandelen in een keukenmachine en hak fijn. Doe er vervolgens 1,5 half bosje basilicum, de ansjovisfilet en driekwart van de cherrytomaatjes bij. Laat goed doordraaien en voeg tot slot 2 flinke scheuten extra vierge olijfolie toe, zodat het een homogene massa wordt. Proef en breng waar nodig verder op smaak met peper en zout uit de molen.
  • Kook intussen de pasta gaar volgens de verpakking. Giet af, maar bewaar wat van het kookwater. Doe de uitgelekte pasta terug in de pan en voeg het mengel van de keukenmachine toe. Roer er zodanig veel van het opgevangen kookwater bij, zodat er een mooie gelijkmatige zijdeachtige saus om de rigatoni ontstaat.
  • Doe alles in een mooie schaal en werk af met de overgebleven (gehalveerde) cherrytomaatjes en enkele blaadjes basilicum. Werk af met wat extra geraspte Parmezaanse kaas en extra vierge olijfolie.

Notities

  • Trapani is een stad in het NoordWesten van het eiland Sicilië in Italië. Het staat bekend om haar authentieke gerechten, waaronder deze simpele, maar smaakvolle pasta!

Tips of vragen? Dat horen wij graag!

Eet smakelijk,

DubbelBourgondisch

Reageer Ook

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*