Spaanse tortilla

De Spaanse tortilla is een echte klassieker. De truc zit hem in de eenvoud én garing van het ei. De binnenkant moet luchtig zijn, ook als je hem koud serveert, want “Ja”, een Spaanse tortilla kun je zeker vooraf maken en de dag erna serveren. Ideaal om indruk te maken en iemand te verwennen met een ontbijtje op bed bijvoorbeeld 😉

Spaanse tortilla

Recipe by Arjan van der SmissenCourse: Fingerfood, Lunch, Wat eet je op een Date?Cuisine: Spaans
Porties

2

Porties
Voorbereiding

15

minutes
Kooktijd

20

minutes

Ingrediënten

  • 3 kruimige aardappelen, geschild en in dunne plakjes (Mandoline)

  • halve grote rode ui, in dunne ringetjes

  • half teentje knoflook, fijngesnipperd

  • 3 eieren

  • 1 el fijngesnipperde bieslook

  • Manchego, geraspt

  • peper en zout uit de molen

  • olijfolie

  • Toppings (Optioneel)
  • (zelfgemaakte) aioli

  • (zelfgemaakte) paprikacreme

  • chorizo, in blokjes uitgebakken met wat venkelzaadjes en honing

  • enkele blaadjes basilicum(cress)

  • 2 trostomaten, ontzaad en in blokjes gesneden

  • extra vierge olijfolie

  • enkele blaadjes peterselie(cress)

  • Manchego, geraspt

Aanwijzingen

  • Fruit de ui en knoflook licht glazig en voeg de aardappelplakjes toe. Kruid met peper en zout en stoof alles op laag vuur half gaar.
  • Verwarm de oven tot 170 graden. Doe een stuk bakpapier in een (cake)vorm of ovenbakje en verdeel hierin het aardappel mengsel laag – voor – laag. Rasp tussen elke laag wat van de manchego kaas. Schenk vervolgens het eiermengsel eroverheen. Bedek met bakpapier en zet zo’n 20 minuten in de voorverwarmde oven of tot het mengsel net gestold is.
  • Laat de tortilla minimaal 10 minuten rusten uit de oven of zet in de koelkast en laat volledig afkoelen. Ga vervolgens verder met de toppings en/of leg deze klaar.
  • Steek de tortilla uit de vorm en verwijder het bakpapier. Snijd of steek er mooie plakken uit, werk af met de toppings en serveer.

Notities

  • Houd de tortilla simpel en pak eventueel uit met je met je toppings. De combinatie van chorizo (of blokjes spek) i.c.m. venkelzaadjes is een winner. Net voordat ze goed zijn uitgebakken voeg je wat venkelzaadjes toe gevolgd door een klein beetje honing. Een mooie glanzende topping bomvol smaak!

Tips of vragen? Dat horen wij graag!

Eet smakelijk,

DubbelBourgondisch

Reageer Ook

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*