Blauwe bessen cake

Vandaag gaan we bakken en maken we een blauwe bessen cake met ricotta en citroen. Eigenlijk houden zowel Arjan als ik niet zo heel erg van bakken en ook deze klus hebben we niet zelf geklaard. Gelukkig vindt mijn vriendin het enorm leuk om te bakken en vandaag verraste ze mij met de heerlijke frisse cake. Ik was zo enthousiast dat ik besloot om het recept op onze website te plaatsen.

Bereidingstijd: 10 minuten en 60 minuten in de oven

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 4 theelepels bakpoeder
  • 265 gram bloem
  • hele citroen geraspt
  • 250 gram suiker
  • 125 gram boter op kamertemperatuur
  • 250 gram ricotta op kamertemperatuur
  • Halve theelepel zout
  • 200 gram blauwe bessen
  • poedersuiker

Aanwijzingen

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celcius. Doe de bodem van een bakvorm bedekken met bakpapier en vet de zijkant in met olie/boter.
  2. Doe de boter, ricotta, suiker,zout en de citroenrasp in een kom en klop enkele minuten. Voeg de eieren één voor één toe en klop weer goed door. Spatel 250 gram bloem met het bakpoeder voorzichtig door het mengsel.
  3. Bedek de blauwe bessen met 15 gram bloem en spatel driekwart ervan door het mengsel. Doe het beslag in de vorm en bedek met de overgebleven blauwe bessen.
  4. Bak de cake ongeveer een uur gaar. Als je een Satéprikker erin kunt steken en deze er schoon uit komt is de cake klaar.
  5. Maak de cake helemaal af met wat poedersuiker en citroenrasp.

Eet smakelijk!

DubbelBourgondisch

 

Reageer Ook

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*