Gemberkip met groenten uit de wok

Drukke werkdag en weinig tijd? Dan is deze Aziatische wokschotel dé ideale daghap! Fris, zoet, zuur en ziltigheid gevangen in een lichte wokschotel met sappige kipstukjes en knapperige groenten. Binnen no-time op tafel!

Bereidingstijd:  30 minuten

Voor 4 personen:

Ingrediënten

  • 500 gram kipfilet
  • 3 teentjes knoflook
  • sojasaus
  • 40 gram gemberwortel
  • 3 eetlepels oestersaus
  • 2 eetlepels chilisaus
  • 2 rode paprika’s
  • 1 groene paprika
  • 250 gram (kastanje)champions
  • 2 rode uien
  • zwarte peper
  • optioneel: enkele takjes koriander of platte peterselie
  • optioneel: geroosterde (cashew)noten
  • optioneel: kneepje limoensap

 

Bij wokken is een aantal dingen belangrijk; Als eerste zorg je ervoor dat alles gesneden is en klaarligt. Gebruik daarnaast een goede wokpan en laat deze gloeiend heet worden met slechts een klein scheutje olie. Als laatste haal je tijdens het wokken de pan niet van het vuur, maar hussel je de ingrediënten met bijvoorbeeld 2 spatels door elkaar. Op deze manier schroeien de ingrediënten mooi dicht, krijgen ze een typische woksmaak én blijft alles lekker knapperig.

Aanwijzingen

  1. Pel en hak de knoflook en gember in blokjes. Snijd de kipfilet in stukjes en doe dit samen met de gember, knoflook en wat zwarte peper in een schaal. Schep er een aantal eetlepels sojasaus bij, net zoveel tot de kip alles opneemt. Roer goed door en laat het minimaal 20 minuten marineren (Zie foto hieronder)
  2. Snijd de paprika’s en rode ui in reepjes en de champignons in kwartjes. (Zie foto hieronder)
  3. Laat een wokpan met een klein scheutje (zonnebloem)olie gloeiend heet worden en roerbak de gemarineerde kipstukjes (inclusief de blokjes knoflook en gember) in een paar minuten rondom mooi bruin.
  4. Voeg vervolgens de gesneden groenten toe en roerbak een paar minuten verder.
  5. Tot slot voeg je de oestersaus en chilisaus toe. Roerbak verder tot de groenten en kipfilet gaar zijn, maar wel hun bite blijven behouden en de kip sappig blijft.
  6. Serveer op een bord en werk eventueel af met enkele takjes koriander of peterselie, wat geroosterde (cashew)noten en een kneepje limoensap.

Tips of vragen? Dat horen wij graag!

Eet smakelijk,

Dubbelbourgondisch

 

 

Reageer Ook

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*