Blue Velvet Cake

Het is al weer een tijd geleden dat ik een recept gepost heb en dat is met een goede reden. Mijn vriendin en ik krijgen binnenkort een zoon! Aangezien ze deze week haar laatste werkdag voor het zwangerschapsverlof had hebben we samen een mooie Blue Velvet cake gebakken. Persoonlijk vind ik velvet cake een van de allerlekkerste taarten. Dit recept is dan ook een echte aanrader!

Wij hebben een mooie blauwe taart gemaakt, maar de Kleur van de taart kun je natuurlijk helemaal zelf bepalen door een andere kleurstof te kopen. Wij adviseren de kleurstof van Progel aangezien je hier maar heel weinig van nodig hebt om een mooie kleur te krijgen. Lees wel altijd goed hoeveel je mag gebruiken.

Details

Aantal

16 stukken

Bereiding

30 minuten

baktijd

40-45 minuten

Ingredients

  • 500 gram roomboter

  • 550 gram kristalsuiker

  • 6 eieren

  • Kleurstof Progel (kijk op de verpakking hoeveel je nodig hebt)

  • 380 gram tarwebloem

  • 2 eetlepels cacao

  • 1 theelepel bakpoeder

  • Snuf zout

  • 1 vanillestokje

  • 255 ML karnemelk

  • 1 eetlepel azijn

  • 200 gram roomkaas

  • 200 gram witte chocolade

  • 100 gram witte chocolade vlokken (van chocolatier)

  • 75 gram poedersuiker

Aanwijzingen Biscuits

  • Verwarm de oven voor op 170 graden Celcius
  • Neem twee bakvormen van 18/20 cm en bekleed de bodem met bakpapier. Vet de randen in met roomboter.
  • Snijd 250 gram roomboter in blokjes, doe in een kom en mix dit samen met de kristalsuiker tot een romig beslag. Voeg dan één voor één de eieren toe. Voeg dan de kleurstof toe. Het best kun je druppel voor druppel toevoegen tijdens het mixen. Zo voorkom je het gebruik van teveel kleurstof en zie je meteen of de kleur goed is.
  • Voeg de tarwebloem, cacaopoeder en bakpoeder samen m.b.v. een zeef (tegen klonten) door het beslag. Mocht de kleur door de cacaopoeder te donker worden, kun je evt. nog een druppel kleurstof toevoegen.
  • Voeg een snuf zout toe samen met de helft van het merg van het vanillestokje.
  • Mix de azijn en karnemelk door het beslag tot het één geheel is.
  • Verdeel het beslag in twee bakvormen en zet 40-45 minuten in de oven. De biscuit is klaar als je er een saté prikker in kan steken zonder dat er iets aan blijft kleven. Laat de taarten daarna goed afkoelen

Aanwijzingen Topping

  • Smelt 200 gram chocolade au bain-marie en laat afkoelen totdat het mengsel lauw is.
  • Mix de overige 250 gram roomboter tot een luchtig geheel (Dit duurt even, maar het moet zeer luchtig zijn) Voeg daarna de roomkaas toe.
  • Voeg tenslotte de witte chocolade, poedersuiker en de andere helft van het vanillestokje toe en mix dit tot een luchtig geheel.

Aanwijzingen

  • Smeer 1/3 van het mengsel tussen de twee biscuits en leg ze boven op elkaar. Je kunt het beste de biscuits omdraaien zodat de onderkant boven komt te liggen. De taart wordt dan mooi recht.
  • smeer de rest van het mengsel over de taart zodat deze helemaal bedekt is.
  • Verdeel de witte chocoladerasp over de taart zodat deze helemaal bedekt is met de snippers.

Tips of vragen? Dat horen wij graag!

Eet smakelijk,

Dubbelbourgondisch

Zelfs de kat geniet van deze taart

Reageer Ook

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*