Chocolade-Koffietaart

Wat is er lekkerder dan in het weekend een heerlijke taart te bakken. Afgelopen zaterdag maakten we deze overheerlijke chocolade-koffietaart met een overheerlijke frosting van witte chocolade. Wij versieren hem met chocoladekrullen, maar voel je vooral vrij om dit naar eigen smaak te doen.

Aantal

8 personen

v

1 uur

Moeilijkheid

Gemiddeld

INGREDIËNTEN

  • 30 ml koffielikeur
  • 4 eieren
  • 115 gram fijne kristalsuiker
  • 1 eetlepel espresso
  • halve theelepel vanille extract
  • 115 gram bloem
  • 275 gram witte chocolade
  • 200 ml slagroom
  • 75 gram roomboter
  • Chocolade versiering

Aanwijzingen

  • Verwarm de oven voor op 180 Graden Celcius. Pak twee ronde bakvormen van 18-24cm. Vet de bakvorm in met boter.
  • Rasp 100 gram witte chocolade en weeg 2 keer de helft van de bloem af.
  • Meng de 4 eieren, suiker, espresso en vanille-extract in een kom op een pan heet water (au bain marie). let op de onderkant van de kom mag niet het water raken. Klop met een garde totdat het een dik mengsel is met een lichte kleur. Dit kan zeker 15-20 minuten duren.
  • Als het een licht en dik mengsel is haal je de kom van het vuur en doe je de bloem door een zeef erbij. Spatel dit door elkaar totdat het een mooi geheel is. Spatel tenslotte de geraspte witte chocolade + overgebleven bloem erbij. Denk eraan om de bloem door een zeef te halen zodat je geen klonten krijgt.
  • Verdeel het beslag over beide vormen en bak af in 20-25 minuten. LET OP! Mocht je maar 1 vorm hebben moet je het mengel niet teveel laten afkoelen omdat het dan gaat stollen. 2 vormen is echt aan te raden.
  • Voor de vulling: meng 120ml slagroom met 1 eetlepel koffielikeur en klop totdat de slagroom stijf is. Bestrijk één van de cakes met de vulling en leg de andere erop.
  • Voor de frosting: Smelt de overgebleven witte chocolade samen met 75 gram boter au bain marie. Neem de kom van het vuur en klop de poedersuiker erdoor. Klop de slagroom lobbig (zo dik als yoghurt) in een aparte kom en klop het chocolademengsel erdoor. Laat goed afkoelen.
  • Smeer de frosting over de taart en zet in de ijskast zodat deze helemaal kan opstijven. Na 15 minuten in de ijskast haal je de taart eruit en kun je hem bewerken zoals jij hem wil. Versier met chocoladesnippers en cacaopoeder.

Tips of vragen? Dat horen wij graag!

Eet smakelijk,

Dubbelbourgondisch

Reageer Ook

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*