Traditionele erwtensoep met een Indisch tintje

Het vriest dat het kraakt en de sneeuw ligt door het hele land. Wat is er mooier dan een heerlijke traditionele erwtensoep. Vandaag eten we deze niet op zijn Hollands met pannenkoeken, maar op zijn Indisch met rijst en sambal. Hollands op zijn Indisch dus!

Aantal
6-8 personen

Kooktijd

3 uur

Voorbereiding

15 minuten

Moeilijkheid

eenvoudig

INGREDIËNTEN

  • 500 gram spliterwten
  • 1 varkenspoot
  • 2 speklappen
  • 300-500 gram Hamschijf/vleesribben
  • 1 rookworst
  • 1 prei
  • 1 winterpeen
  • 2 uien
  • 3 aardappelen
  • 1 kleine knolselderij
  • 2 tenen knoflook
  • 3 laurierblaadjes
  • zout
  • 50 gram ongekookte rijst per persoon
  • sambal naar smaak
  • bos platte peterselie
  • Water

Let op!! Alle ingrediënten gaan samen in een grote pan. U moet de spliterwten als allerlaatste in de pan doen. Zou u deze helemaal onderop doen loop je de kans dat deze verbranden.

  • Schil en snij de uien, wortel, knoflook, aardappel, knolselderij en prei in kleine stukjes.
  • Vul de pan met 1 liter water en doe hier alle vlees behalve de rookworst bij. Voeg hierbij alle gesneden groenten en doe als laatste de spliterwten erbij.
  • Vul de pan met water zodat alles net onder staat. Laat de soep 2-3 uur rustig pruttelen. regelmatig roeren is aan te raden. Als de erwten uit elkaar vallen en een mooie groene soep tevoorschijn komt is de soep klaar.
  • De laatste 15 minuten kun je alle vlees eruit halen en in kleine stukjes snijden en samen met de gesneden rookworst toevoegen.
  • Kook de rijst en serveer samen met de erwtensoep en sambal.

Selamat Makan!

DubbelBourgondisch

Reageer Ook

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*