Churros met chocoladesaus

Churros! Alweer het laatste recept van de Dubbelbourgondisch tapas-challenge / tapasweken. De frituurpan stond nog aan van de croquetas dus hier hebben we handig gebruik van gemaakt. Naar ons idee waardige en dus zoete afsluiter!

Bereidingstijd: 30 minuten
(4 personen)

Ingrediënten

  • 50 ml water
  • 100 ml melk
  • 50 gr ongezoute roomboter
  • 30 gram suiker
  • snufje zout
  • 125 gram bloem
  • 2 eieren
  • poedersuiker
  • 1 clementine
  • 150 gr pure chocolade
  • 150 ml ongeklopte verse slagroom
  • zonnebloemolie om te frituren

Deze zoete Spaanse streetfoodsnack is geliefd bij iedereen. Wij serveren hem met chocoladesaus en poedersuiker. In Spanje worden churros ook vaak met kaneelsuiker besprenkeld. Neem hiervoor 3 eetlepels suiker en meng dit met 1 theelepel kaneel.

Aanwijzingen

  1. Begin met de chocoladesaus: Breng de slagroom in een steelpannetje op matig vuur tegen de kook aan. Voeg in delen de chocolade toe en blijf goed roeren. Herhaal dit tot alle chocolade is opgenomen en je een mooie dikke saus hebt.
  2. Voeg vervolgens in blokjes de roomboter toe en blijf wederom goed roeren tot alles is opgenomen. Dit vervolg je met een heel klein snufje zout. Roer nogmaals goed door, zet de saus apart op een heel laag vuurtje. Ga verder met de churros.
  3. Verwarm het water, de melk, de roomboter en suiker in een steelpannetje en breng dit aan de kook. voeg vervolgens alle bloem toe en spatel goed door elkaar. laat dit mengels zo’n 5 minuten al om spatelend garen zonder te laten verkleuren. haal de pan van het vuur en laat iets afkoelen
  4. Voeg aan het mengsel 1 ei toe en roer met een spatel goed door elkaar tot een gladde massa en het ei is opgenomen. Herhaal dit nogmaals met het 2e ei, voeg een snufje zout toe en meng tot een mooi glad beslag. doe het beslag in een spuitzak (het liefst met een kartel spuitmondje erin)
  5. Verwarm de olie in een pan tot 180 graden en spuit dan slierten van ongeveer 10 cm in de warme olie, je kunt de slierten churros makkelijk doorknippen met een schaar. Doe dit met maximaal 6 churros slierten tegelijk in de pan. Bak de churros in enkele minuten rondom mooi goudbruin, schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  6. Serveer de churros met de warme chocoladesaus en besprenkel ze met poedersuiker en/of kaneelsuiker. Werk alles tot slot af met wat clementine partjes en rasp.

Tip en/of vragen? Dat horen wij graag!

Buen provecho!

Dubbelbourgondisch

Reageer Ook

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*