Culinair Club Breda (CCB) Zomereditie

Wat begon als een grap op een afterparty is uitgegroeid tot een waar eetfestijn: “The Culinair Club Breda”. Beter bekend als “De CCB”! Inmiddels negen Bourgondiërs, in de breedste zin van het woord, die 1x per kwartaal alles uit de kasten trekken om iets moois op tafel te zetten.

De club is een combinatie van professionele koks, hobbykoks en liefhebbers. Gefaciliteerd in het foodlab van Ravanello (tegenover de Hanos Breda) besteden we de hele dag aan de voorbereidingen om toe te werken naar de climax; hét gerechtje met bijpassende wijn.

Vooraf stemmen we de gangen, hoofdingrediënten en eventueel subthema’s enigszins af, zodat we niet 3 zalmtartaartje op het menu hebben staan (les van de eerste editie). Dit doen we doorgaans als volgt:

  1. Cocktail + snacks & bites
  2. Amuse
  3. Voorgerecht
  4. Tussengerecht vis
  5. Tussengerecht vlees
  6. Hoofd vis
  7. Hoofd vlees
  8. Dessert

Natuurlijk wijken we weleens af, maar de richtlijn is duidelijk. Uiteraard ligt dit precies in de lijn van DubbelBourgondisch dus een terugkerend item onder het nieuwe thema “Bourgondisch Leven” is geboren. Hieronder een kleine sfeerimpressie:

    

In het vervolg zal ik het gerechtje wat het meest in de smaak valt uitwerken op de site. Wat mij betreft was het dit keer het gerecht van Ralph aka Ravanello (hierboven rechtsonder in de collage): Ceviche van coquille gecombineerd met dun gesneden guanciale (varkenswang) en een dashibouillon!

Buiten de sfeer, gezelligheid en het lekkere eten is het mooi om als liefhebber te werken met professionele koks. Tips, trick en kennis worden gedeeld. Bewust en onbewust leer je hiervan: Een win-win situatie dus!

 .

Een ander hoogtepunt was de plat fruit de mere van chefkok Jerome. Een schaal met reuzengarnalen, oesters, kreeft, langoustines en kingkrabpoten. Een paar grote schalen midden op tafel waar we met blote handen de boel bourgondische naar binnen werkten. Er bleef zoals je wel kan voorstellen niks meer van over.

     

Het was weer een erg geslaagde editie van de CCB waar nog tot laat in de uurtjes werd nageborreld.
Over mijn eigen gerechtje was ik ook aardig tevreden: Rode poon met een koude zomer vichyssoise. Het recept zal ik uitwerken en komt deze week online. Hieronder alvast een voorproefje!

 

 

 

Reageer Ook

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*