Sajoer Boontjes met To-Fu

Het is weer Indisch op zijn Hollands dag met vandaag Sajoer Boontjes met To-Fu. Samen met de To-Fu is het een volwaardig vegetarisch hoofdgerecht. Jullie kunnen de sajoer boontjes ook los serveren als een groente gerecht. Serveer er dan bijvoorbeeld de overheerlijk rendang van Arjan  of een ander overheerlijk Indisch stoofgerecht bij.

Om een mooie balans in het gerecht te brengen horen bij elke Indonesische maaltijd natuurlijk zure groenten. Vandaag doen we dit eenvoudig door komkommer te mengen met olie, peper, zout en sushi-azijn. Mocht je wat meer tijd hebben kun je de avond van te voren natuurlijk altijd onze atjar ketimoen of atjar tjampoer maken. Voor een extra krokantje heb ik nog cassave chips en gebakken uitjes toegevoegd.

Bereidingstijd: 15-20 min (2 personen)

Ingrediënten

  • 400 gram sperziebonen
  • halve blok To-Fu
  • 1 stengel Sereh
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 3 eetlepels pindakaas
  • 1 pak kokosmelk
  • 6 eetlepels tomatenblokjes uit blik

Boemboe:

  • 1 rode ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 theelepel sambal badjak
  • 1 theelepel Kurkuma
  • 1 theelepel trassiwater ( 1 theelepel gemalen trassi met 1 eetlepel kokend water)
  • 1 eetlepel ketoembar (gemalen korianderzaad)
  • 1 theelepel Laos
  • 1/2 theelepel gemalen komijnzaad

Aanwijzingen

  1. Snij de ui en de knoflook en vermaal deze met alle overige ingrediënten van de boemboe in een tjobek/keukenmachine.
  2. Maak de boontjes schoon en snij deze doormidden.
  3. Snij de To-Fu in reepjes en bak deze met een beetje olijfolie in een pan goudbruin.
  4. Fruit de Boemboe samen met de Sereh. Zorg ervoor dat je de sereh eerst kneust zodat de smaken goed uitkomen. Voeg de tomaten, pindakaas en kokosmelk toe.
  5. Doe vervolgens de bonen erbij en laat alles op laag vuur doorkoken totdat de bonen gaar zijn. Dit duurt ongeveer 15 minuten.
  6. Voeg als de boontjes bijna klaar zijn de To-Fu toe en laat nog even op laag vuur koken.
  7. Serveer met de zure groente, gekookte rijst, gebakken uitjes en kroepoek.

Tips of vragen? Dat horen wij graag!

Selamat makan,

Dubbelbourgondisch

Reageer Ook

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*