Duivelse Runderlappen

Als je aan de indonesische keuken denkt, dan denk je aan stoofvlees. Vandaag presenteren wij dan ook een van onze stoofvlees favorieten: Duivelse runderlappen. Door de toevoeging van een royale portie sambal kunnen deze heerlijke runderlappen “duivels” uit de hoek komen. Pas eventueel de hoeveelheid sambal naar smaak aan. Serveer met rijst, kroepoek en atjar of andere frisse groente. Veel plezier met het maken van dit overheerlijke recept!

Bereidingstijd: 15 minuten + 1 uur in de ijskast + 3 uur stoven
4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram runderlappen
  • bloem
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetlepels azijn
  • 4 eetlepels ketjap
  • 2 theelepels witte suiker
  • 1 eetlepel mosterdpoeder
  • 2 theelepels sambal oelek
  • 250 ML water

Het belangrijkste bij stoofvlees is geduld. Het “stugge” rundvlees valt na verloop van tijd vanzelf helemaal uit elkaar. Door van te voren bloem toe te voegen zal de saus vanzelf al iets binden. Mocht je op het laatste nog een te “natte” saus hebben kun je het laatste half uur de deksel van de pan halen. Het vocht zal hierdoor sneller verdampen!

Aanwijzingen

  1. Snipper de ui en knoflook.
  2. Snij de runderlappen in stukken van ongeveer 7cm x 7cm.
  3. Doe de azijn, suiker, mosterdpoeder, sambal, suiker, bloem, knoflook en ui in een kom of zak en doe de runderlappen erbij.
  4. Laat dit samen voor een uur staan zodat alle smaken in het vlees kunnen trekken.
  5. Bak het vlees aan in een gietijzeren pan en doe het water en ketjap erbij. Laat ongeveer 3 uur sudderen totdat het vlees uit elkaar valt.

Tips en/of vragen dat horen wij graag!
Selamat Makan!

DubbelBourgondisch

Reageer Ook

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*