Ovenschotel met kabeljauw, aardappelpuree en prei

Vandaag weer eens een ouderwets lekkere, maar simpele daghap: een ovenschotel met kabeljauw, aardappelpuree en prei! Na alle geweld tijdens Valentijnsdag is het zaak om de balans weer terug te vinden en met een simpele, maar lekkere maaltijd het weekend in te gaan. Team Dubbelbourgondisch doet dit met een ovenschotel die net een beetje anders is dan normaal! Vandaag gebruiken we daarom een vis die boordevol omega 3 vetzuren zit: Kabeljauw. Haal voor de beste kwaliteit de vis bij de visboer!

Bereidingstijd:  30-45 minuten

Voor 4 personen

Ingrediënten

  • 2 (3 kleine) grote stengels prei
  • 500 gram kruimige aardappelen
  • 600 gram verse kabeljauw
  • 150 gram spekblokjes
  • zakje gratin kaas
  • roomboter
  • scheutje melk
  • 2 knoflooktenen
  • 100 Ml room
  • takje tijm
  • Peper, zout en nootmuskaat (bij voorkeur vers van de molen)

Aanwijzingen

  1. Schil en kook de aardappelen en kook deze totdat ze gaar zijn. Voeg dan een scheut melk, klont roomboter en peper, zout en een snuf nootmuskaat toe. Maak de puree af door een teen knoflook erdoor te persen. Maak hier een mooie puree van. Dit kan met een pureepers of met een stamper.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden
  3. Snij ondertussen de kabeljauw in grote stukken (zie foto) en zet deze aan de kant.
  4. Maak de prei schoon en snij in grote blokjes. Stoof deze met de peper, zout, knoflook en room en laat 10 minuten inkoken.
  5. Bak de spekblokjes en laat uitlekken op een stuk keukenpapier
  6. Pak een ovenschaal en begin met de Aardappelpuree daarna de kabeljauw, spek en de prei. Strooi er tenslotte de kaas overheen totdat de schaal helemaal bedekt is. Garneer met de tijm.
  7. Zet de schaal 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.

Tips of vragen? Dat horen wij graag!

Eet smakelijk,

Dubbelbourgondisch

Reageer Ook

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*