Mihoen Singapore

Makkelijk, goed gevuld en bomvol smaak; mihoen Singapore! Met dit wokgerecht verras je iedereen. Wil je het sneller of nog gemakkelijker maken? Dan kun je het gemarineerde varkensvlees weglaten.. maar dat zien wij liever niet, want juist de red pork maakt dit gerecht echt next level!

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 40 minuten

INGREDIËNTEN

  • 250 gr rijstvermicelli, 30 min in koud water geweld
  • 4 dikke speklappen of karbonades
  • 1 zakje red pork (char siu) poeder marinade (bijv: Lobo)
  • 250 gr gepelde garnalen
  • 1 winterpeen, in dunne reepjes
  • 200 gr taugé
  • 1 gele paprika, in reepjes
  • 1 paksoi, in repen en blad grof gehakt
  • 3 cm gember, in dunne reepjes
  • 5 tenen knoflook, in dunne plakjes
  • 1 rode peper, ontdaan van zaadlijsten en in ringetjes
  • 8 bosuitjes, in de lengte in stukken
  • 3 el massala kerriepoeder
  • 3 el sojasaus
  • (witte) peper uit de molen
  • optioneel: partjes limoen en koriander om te garneren

De red pork marinade mix (Char siu) is verkrijgbaar in bijna elke toko. Het is een droog mengsel van onder andere gemalen kaneelschors, steranijs, zout, sojasaus, suiker en rode rijstgist. De smaak en kleur zijn echt waanzinnig en een onmisbaar element voor je red pork binnen dit gerecht!

  • Wel de mihoen in een schaal koud water ongeveer 30 min tot het soepel is.
  • Mix het red pork poeder met een klein beetje water, zodat het een papje wordt.
  • Leg de speklappen of karbonades in een schaal en schenk de red pork marinade eroverheen. Schuif ze in een ovenschaal in de voorverwarmde oven en rooster op 180 graden in ongeveer 30-40 minuten gaar.
  • Doe wat olie in de wok en bak hierin de gember, rode peper en knoflook. Voeg vervolgens de kerrie massala toe en laat kort mee verwarmen. Daarna voeg je de de bosui, paprika, paksoi en wortel toe, waarna je alles voortdurend blijft omscheppen.
  • Ontdoe de garnalen eventueel van kop en schaal, maar laat het staartje zitten. schuif de mihoen en groente wat aan de kant en voeg de garnalen toe, zodat ze direct contact maken met de wok. Wok de garnalen kort mee en laat zoals altijd verkleuren, maar niet doorslaan.
  • Voeg vervolgens de mihoen toe en wok het geheel kort, zodat alle smaken goed samen komen. Tot slot blus je alles af met de sojasaus en schep je nogmaals alles goed door elkaar.
  • Serveer de mihoen met de garnalen in mooie kommen. Snijd de speklappen of karbonades in grove stukken en serveer deze op de mihoen. Garneer alles optioneel met wat takjes koriander en een partje limoen.

Eet smakelijk!

DubbelBourgondisch

Reageer Ook

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*