Tagliatelle met geroosterde paprikasaus en garnalen

Heb je binnenkort een date die bij je komt eten, maar laat je nog een ei aanbranden? Probeer dan dit super eenvoudige recept van tagliatelle met paprikasaus en garnalen. Het mooie aan dit recept is dat de saus ongeveer voor 8 personen is en je de rest kunt invriezen. Mocht de date niet bevallen kun je de week erna hetzelfde voor iemand anders maken zonder al teveel moeit

Voordat we verder gaan met het recept moeten we met elkaar afspreken dat je voor je date kwalitatief hoogwaardige producten gebruikt. Ten eerste is een goede kwaliteit boter van groot beland. Zeker wanneer boter de grote ster van het gerecht is! Wij nemen dan ook een goede biologische roomboter! Naast roomboter gebruiken wij ook duurzaam gevangen grote garnalen. Bewaar de schillen voor een mooie visfond te maken

Aantal personen

2

Voorbereiden

1 uur

kooktijd

20 minuten

Moeilijkheid

Eenvoudig

INGREDIËNTEN

  • 130 gram Tagliatelle
  • 14 garnalen (gamba’s)
  • 3 tenen knoflook
  • 1 citroen
  • 80 gram bladpeterselie
  • 4 bosuien
  • 3 grote rode paprika’s
  • 1/4 theelepel cayenne peper
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 250 gram ongezouten biologische roomboter
  • Scheutje slagroom
  • Handje Parmezaanse kaas
  • Zout
  • Half zakje rucola sla-melange
  • Olijfolie
  • Witte wijnazijn

Aanwijzingen

  • Haal de roomboter uit de ijskast zodat deze op kamertemperatuur komt.
  • Verwarm de oven voor op 220 graden Celcius en rooster de paprika’s ongeveer 25-30 minuten in de oven. Laat de paprika afkoelen. Verwijder het vel, zaadlijsten en steel van de paprika.
  • Doe de boter, knoflook, rasp + sap van 1 citroen, 70 gram bladpeterselie, bosui, geroosterde paprika’s, chilipoeder, cayennepeper en een snuf zout in een foodprocessor en maal deze tot een boterpasta. Als je geen foodprocessor hebt kun je ook een staafmixer gebruiken.
  • Kook de pasta gaar naar aanwijzingen op de verpakking.
  • Doe een scheut olijfolie en witte wijnazijn bij de rucola sla-melange. Breng op smaak met peper en zout.
  • Doe 1 eetlepel paprikaboter in een kleine pan voor de garnalen en twee eetlepels in een pan voor de pasta. Doe de pasta bij paprikaboter en zorg dat deze mooi aan de tagliatelle plakt. Bak de garnalen gaar op hoog vuur voor een mooi knapperig korstje te krijgen. Als beide klaar zijn doe je een scheutje room bij de garnalen en de pasta.
  • Doe de rucola sla-melange in een kom en doe de tagliatelle er half op. Leg de garnalen ernaast en garneer met Parmezaanse kaas en fijngesneden bladpeterselie.

Tips of vragen? Dat horen wij graag!

Eet smakelijk,

Dubbelbourgondisch

Reageer Ook

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*