Pan Tumaca

Vandaag presenteren wij alweer het een na laatste recept van onze Tapas challenge. Vandaag een eenvoudig maar bijzonder smaakvol gerecht: Pan Tumaca. Voor een goede Pan Tumaca is het belangrijk om goede ingrediënten te kiezen: een teen knoflook, rijpe tomaten, een rustiek (stok)brood, een goede olijfolie en zeezout. In principe kun je met deze ingrediënten het basisrecept al maken. Natuurlijk gaan we bij  Dubbelbourgondisch verder dan alleen een basisrecept door verschillende toppings te gebruiken op onze Pan Tumaca. In dit recept gebruiken we manchego, chorizo, jamon serrano en geroosterde paprika. Je kunt zelf natuurlijk variëren met andere toppings.

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

  • Rustiek (stok)brood
  • 3 rijpe zoeten tomaten
  • 2 tenen knoflook
  • Zeezout
  • olijfolie

Toppings

  • 1 rode paprika
  • Manchego
  • Jamon serrano
  • Chorizo

Aanwijzingen

Pan Tumaca:

  1. Verwarm de oven voor op 200°Celcius.
  2. Snij het (stok)brood doormidden en snij er stukken van. Doe olijfolie op de stukken brood en rooster deze 10 minuten in de oven.
  3. Haal de schil van de knoflook en snij doormidden. Wrijf hiermee over het geroosterde brood.
  4. Snij de tomaat doormidden en wrijf hiermee over het geroosterde brood. Zorg ervoor dat het brood mooi rood word en vol met tomaat en pitten zit. Breng op smaak met wat zeezout.
  5. Voeg eventueel een topping toe*.

Geroosterde paprika:

  1. Maak de paprika schoon en snij in 4 stukken.
  2. Leg de paprika 20 minuten in een voorverwarmde oven van 230°Celcius
  3. Als de buitenkant zwart word is deze goed. Verwijder de buitenkant.

Buen provecho!

Dubbelbourgondisch

Reageer Ook

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*