Pesce All’ Acqua Pazza (Vis in gek water)

Acqua pazza betekent letterlijk ‘gek water’, wat verwijst naar de chilipepers die het water ‘gek’ zouden maken. Hoe dan ook, dit oersimpele gerecht is bijzonder lekker! Wij kiezen hier voor rode mul, maar natuurlijk ben je vrij om de soort vis te kiezen. Let wel op dat je ten alle tijden hele vis gebruikt, want dat zorgt voor de echte intense smaak in de bouillon!

Details

Aantal

2 personen

Voorbereiding

15 minuten

Bereiding

30 minuten

Keuken

Italiaans

Ingredients

  • 2 rode mullen á 300 gram

  • 2 handenvol venusschelpen of kokkels

  • 2 teentjes knoflook, (1,5 teen in plakjes & andere halve teen apart)

  • 8 rijpe kerstomaatjes, gehalveerd en heel (eventueel een mix van kleuren)

  • 4 rijpe tros- of pruimtomaten, gehalveerd

  • 1 venkel, in halve maantje (loof apart houden)

  • 1 verse rode chilipeper, fijngesneden

  • flinke scheut droge witte wijn (Bv Greco di tufo)

  • 2 sneetje ciabatta van 1 cm dik

  • 1 citroen, in parten

  • bosje peterselie, steeltjes en blaadjes gehakt

  • 1 grote rode ui, in halve maantjes

  • peper en zout

  • olijfolie

Traditiegetrouw worden er venusschelpen aan dit gerecht toegevoegd. Al zullen de echte puristen zeggen dat acqua pazza alleen met water mag worden gemaakt. Laat je daardoor zeker niet leiden, want je kunt ook kiezen voor mosselen, sint-jakobsschelpen of zelfs langoustines! Voel je vrij, want de smaak van de bouillon zal er alleen maar meer diepgang door krijgen.

Directions

  • Fruit de plakjes knoflook, de peterselie steeltjes, venkel, rode ui en chilipeper glazig. Voeg de tomaten toe en laat even mee even meebakken. Voeg vervolgens en flinke scheut witte wijn toe, laat iets inkoken, waarna je tot slot 500 ml water toevoegt. Laat dit 5 minuten zachtjes doorkoken.
  • Leg de mullen voorzichtig naast elkaar in de pan en laat ze met deksel op de pan zo’n 6 minuten rustig koken. Druk in de tussentijd de tomaten iets kaport, zodat er smaak vrijkomt. Keer de vissen, voeg de schelpen toe en kook alles nog zo’n 4 minuten of tot de mullen en schelpjes gaar zijn. Breng als laatste op smaak met een flinke draai peper en zout.
  • Rooster de sneetjes brood op een grill en wrijf de zijdes in met een gehalveerd teentje knoflook. Leg apart.
  • Leg de rode mullen op een mooi groot bord. Leg hier de schelpjes, tomaten en stukken brood mooi omheen. Tot slot schep je de tomaten en bouillon erbij en werk je alles af met wat overgehouden venkelloof en gehakte peterselie. Werk alles af met peper en zout, goede olijfolie en garneer met wat partjes citroen.

Eet Smakelijk!

DubbelBourgondisch

Reageer Ook

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*