Dadar Kebertoe

Vandaag een van de ultieme klassiekers bij ons thuis: dadar kebertoe. Een indische omelet gevuld met gekruid gehakt. Een zeer eenvoudig, maar lekker gerecht. Serveer dit gerecht met witte rijst en een mooi tafelzuur.

De inspiratie van dit recept komt uit een van mijn favoriete Indische kookboeken van de familie Keasberry. Jeff Keasberry onthult in dit boek zijn favoriete Indische keukenrecepten die al 3 generaties zijn overgegeven. Deze authentieke Indische recepten werden gereserveerd in hun restaurant Djokja in Amsterdam en zijn dus uitermate geschikt voor feestjes of andere bijzondere gelegenheden. Kortom een pareltje voor de liefhebber van de Indische keuken. Bestel het boek nu bij bol.com via onderstaande link:

Dadar Kebertoe

Recipe by Tim ToonenCourse: HoofdgerechtCuisine: IndischDifficulty: Makkelijk
Servings

2

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

20

minutes

Ingrediënten

  • 1 ui

  • 2 tenen knoflook

  • 3 kemirinoten

  • 2 tl ketoembar (korianderzaad)

  • halve tl djinten (komijnzaad)

  • halve tl koenjitpoeder (kurkuma)

  • 1 tl verse trassi opgelost in 2 el water

  • 1 el tamarindepasta

  • 1 tl laospoeder

  • 250 gr biologisch rundergehakt

  • 200 ml kokosmelk

  • halve el meel

  • Omelet
  • 3 eieren

  • halve tl knoflookpoeder

  • peper en zout

Aanwijzingen

  • Fruit de uien, knoflook en kemirinoten in de olie.
  • Voeg het trassiwater toe en laat verdampen. Voeg daarna de ketoembar, djinten, koenjit, tamarinde en laos toe en bak even mee.
  • Voeg het gehakt toe en bak dit gaar. Voeg de kokosmelk en het meel toe en bak het al roerend droog.
  • Maak een omelet met het ei, knoflookpoeder, peper en zout. leg het omelet op het bord en schep het gehakt op 1 helft van het ei. Klap het ei dubbel en serveer met een goede chilisaus.

Notities

Tips of vragen? Dat horen wij graag!

Eet smakelijk!

DubbelBourgondisch

Reageer Ook

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*