Snelle Kokos Curry Ramen

Vandaag een heerlijk snel vegetarisch recept dat een het meeste lijkt op een Ramen soep, maar ook als een overheerlijke curry gegeten kan worden. In principe kun je alle groente leftovers die nog in je ijskast liggen gebruiken om de soep mee te vullen. Kortom een top gerecht wat snel en eenvoudig te maken is. Wat is er belangrijk als jullie met dit recept aan de slag gaan:

  • Snelle, maar lekkere vegetarische bouillon met shiitake, gember en knoflook.
  • Heerlijk romig touch van de kokosmelk
  • Super smeuïge Ramen noodles
  • Krokante tofu of tempeh vol met saus
  • Alle groentes die je nog in je ijskast hebt samen met shiitake

De smaken in combinatie met de tijd zal jullie versteld doen staan. Snel naar de winkel dus om alle ingrediënten te halen en zo snel mogelijk aan de slag te gaan.

Hoe te beginnen

Om te beginnen heb je drie belangrijke ingrediënten nodig: Groenten, ramen (hakuboku organic ramen noodles) en kokos melk. Allereerst begin je met het snijden van alle groentes zodat deze allemaal klaar zijn. De champignons niet met water schoonmaken, maar met een borstel. Bak alles in de pan en doe er een groentebouillonblokje bij.

In de tussentijd kun je de tofu in meel rollen en in de oven zetten. Dit duurt ongeveer 40-45 minuten. Als je weinig tijd hebt gebruik dan tempeh en frituur deze snel in wat olie.

laat tenslotte de ramen noodles lekker garen in de bouillon met de kokosmelk erin. Let op dat als je de kokosmelk erbij doet dat je bouillon op een laag vuur zet zodat deze zachtjes kookt. Laat de noodles de heerlijke smaken van de bouillon opnemen totdat deze gaar zijn.

Doe de tofu / tempeh erbij en garneer met bosui, sesam olie en zaadjes en limoen.

succes!

Details

aantal

4 personen

Bereiding

30 minuten

Kooktijd

30 minuten

Keuken

Aziatisch

INGREDIËNTEN

  • Tofu:
  • 300 gram Tofu

  • 1 eetlepel maizena

  • 2 eetlepels hoisin saus

  • Sesam olie en soja saus

  • Coconut Curry Ramen
  • 200 gram shiitake

  • 1 paksoi (of ander groenten naar keuze)

  • 3 tenen knoflook

  • 5 cm verse gember

  • 1 theelepel curry poeder

  • 1 liter groentebouillon

  • Pak Hakubaku Organic ramen noodles 

  • 250 ml kokosmelk

  • Sap van 1 limoen

  • Optionele Garnering
  • Sesam olie

  • Spaanse peper

  • Verse koriander

  • Sesam zaadjes

  • Bosui

Aanwijzingen

  • Zet de oven aan op 180 graden celcius
  • Snij de tofu in blokjes en meng met wat olie en sojasaus. Rol in de maizena en leg op een ovenplaat met bakpapier
  • Bak in ongeveer 40 minuten goudbruin. Meng daarna met de Hoisin saus.
  • Kokos Curry ramen
  • Fruit de gember en knoflook in een pan. Voeg de groenten/shiitake toe en bak deze aan. Doe tenslotte de Curry kruiden erbij.
  • Voeg de bouillon toe en laat op laag vuur koken. Voeg tenslotte de kokosmelk en sap van limoen toe.
  • Kook de noodles in de bouillon totdat deze gaar zijn.
  • Final touch
  • Doe de bouillon in een pan en voeg de tofu/tempeh toe. Garneer met de bosui/koriander/peper/sesamzaadjes en/of sesamolie

Tips of vragen? Dat horen wij graag!

Eet smakelijk,

Dubbelbourgondisch

Reageer Ook

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*