Tortellini van Garnalen met een saus van schaaldieren

Vandaag hebben wij voor jullie een van de lekkerste recepten die ik ooit heb gemaakt. Heerlijke zelfgemaakte tortellini met een garnalenvulling gecombineerd met een spectaculaire schaaldierensaus met een Aziatisch tintje. De basis voor onze saus is een schaaldierenfond. Het recept kunnen jullie hier vinden. Kortom Azië en Italië gecombineerd in een fantastisch gerecht!

Bij Dubbelbourgondisch vinden we het belangrijk dat we ook in de toekomst kunnen genieten van vis. Iedereen kan daaraan bijdragen door het kopen van duurzaam gevangen vis. Onderstaand vinden jullie het recept en een aantal mooie foto’s van de bereiding:

Tortellini van Garnalen met een saus van schaaldieren

Recept van Tim ToonenGang: HoofdgerechtKeuken: Italiaans, Aziatisch, FusionMoeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Servings

4

servings
Prep time

2

uur 
Cooking time

30

minuten

Ingredienten

  • Pasta
  • 500 g pastabloem

  • 125 g tarwebloem

  • 500 ml gepasteuriseerde eidooiers

  • 40 ml Olijfolie

  • Zout

  • Garnalenvulling
  • 300 g gepelde garnalen

  • 2 tenen knoflook

  • 10 g bieslook

  • Rasp van 1 citroen

  • Cayennepeper

  • Zout

  • Schaaldierensaus
  • Garnalenkoppen en schillen van de garnalen

  • 1 blik tomatenpuree

  • 50 gram sjalotten

  • 2 dl witte wijn

  • 60 gram tomaten

  • 2 steranijs

  • 250 ml garnalenfond

  • 1 teen knoflook

  • Scheut room

  • limoensap

Bereiding

  • Pasta
  • Meng alle ingrediënten tot een glad deeg. Kneed het deeg minimaal 10 minuten.
  • Laat het deeg twee uur rusten in de koeling
  • Haal het deeg door de pastamachine. Begin met de grootste stand en maak deze elke keer een stapje kleiner totdat je op de kleinste stand bent beland.
  • Maak Rondjes met een diameter van ongeveer 10cm. Ik heb een klein kommetje gebruikt. Doe met een lepel de garnalenvulling in het midden en vouw dicht in een mooie vorm (klik hier voor voorbeeld)
  • Garnalenvulling
  • Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en maal deze fijn.
  • Schaaldierensaus
  • Verhit olijfolie in de pan en voeg de schelpen en hoofden van garnalen toe. Voeg de sjalot, knoflook en fruit deze op laag vuur. Voeg de steranijs toe en bak deze nog even mee zodat alle smaken tevoorschijn komen. Tenslotte de tomaten en tomatenpuree toevoegen en meebakken. Hierdoor verdwijnt het zurige uit de puree.
  • Blus af met de witte wijn en voeg de garnalenfond toe. Laat het geheel inkoken tot er ongeveer 1/3 over is. De saus moet een mooie volle smaak en dikte hebben.
  • Gebruik een Blender en zeef de saus. Voeg tenslotte nog een beetje limoensap en room toe om de saus af te maken
  • Kook* de tortellini in ruim kokend water met een beetje zout en verdeel deze over de borden. Voeg de saus toe en garneer met eetbare bloemen.

Notitie

  • * Probeer altijd 1 tortellini om de kooktijd te bepalen

Tips of vragen? Dat horen wij graag!

Eet smakelijk,

Dubbelbourgondisch

Reageer Ook

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*