Vegetarische Shiitake dumplings

Na een aantal maanden met Spaanse tapas en Amerikaanse sandwiches ga ik weer terug naar mijn favorieten keuken. Nu jullie ons steeds beter leren kennen kunnen jullie vast raden dat dit de Aziatische keuken is. De komende maanden zal ik steeds meer nieuwe Aziatische producten en recepten gaan ontdekken en natuurlijk delen met jullie. Vandaag begin ik met deze heerlijke vegetarische dumplings op 3 manieren bereidt. Ik vind zelf de gebakken en gestoomde versie de lekkerste. We horen graag wat jullie het lekkerst vonden!

Bereidingstijd: 15 minuten en 60 minuten wachten

ongeveer 30 dumplings

Ingrediënten

Dumplings:

  • 100 gram shiitake
  • 250 gram bieslook
  • Halve blok Tofu
  • 50 gram glasmie
  • 2 cm gember
  • 3 verse biologische eieren
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 theelepel sojasaus
  • 3 eetlepels maizena
  • 1 theelepel witte peper
  • 1 theelepel five spices poeder
  • Pak bevroren dumpling (gyoza) vellen

Dipsaus

  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels sushiazijn
  • 1 theelepel bruine suiker
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 theelepel gember fijngehakt
  • 1 teentje knoflook fijngehakt

Aanwijzingen

  1. Hak de bieslook fijn en doe deze in een kom. Voeg 1 theelepel zout toe en laat minimaal een uur in de ijskast staan. Na een uur kun je alle vocht uit de kom verwijderen en is deze makkelijk te verwerken.
  2. Doe de vermicelli in een kom met kokend water en haal deze eruit als ze gaar zijn. Snij de Mie in kleine stukjes.
  3. Klop 2 eieren en maak er roerei van. Snij het ei in kleine stukjes.
  4. Hak de To-Fu, gember en shiitake in hele kleine stukjes.
  5. Doe alle ingrediënten incl een rauw ei, maizena, sojasaus, sesamolie en de kruiden in een kom en roer door elkaar. Zet de kom minimaal een half uur in de ijskast voordat je deze in de dumplingvellen doet.
  6. Klik hier om te kijken hoe je de dumplings moet vouwen.
  7. Doe alle ingrediënten voor de dipsaus in een kommetje en roer door elkaar.

Bereidingswijzen:

  1. Kook de dumplings ongeveer 60 seconden in kokend water.
  2. Bak de dumplings per 5 aan 1 kant in een steelpan totdat deze een mooi gouden korstje heeft. Voeg dan nog 125 Ml water toe en laat dit verdampen. Als alle water verdampt is zijn de dumplings klaar.
  3. Stoom de dumplings ongeveer 5 minuten in een mandje.

Eet smakelijk!

DubbelBourgondisch

Reageer Ook

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*