Atjar Ketimoen

In de Indische keuken zijn er twee bekende tafelzuren: Atjar Ketimoen en Atjar Tjampoer. Aangezien we pas begonnen zijn met jullie mee te nemen in de geheimen van de Indische keuken beginnen we met de “eenvoudig” te maken Atjar Ketimoen. Serveer dit heerlijke frisse tafelzuur als blusmiddel bij een pittig gerecht of als garnering bij broodjes of salades of bij de rijsttafel. Een lekkere atjar past bij elk gerecht!

Bereidingstijd: 15 min + paar uur afkoelen

Ingredi├źnten

De dressing:

  • 1 komkommer
  • 1 sjalotje
  • 250ML water
  • 125ML azijn
  • 1 rode peper (lombok)
  • 1 theelepel zout

Het makkelijkste is om alles in een weckpot van 750ML te doen. Hiermee kun je de atjar tot 4 dagen bewaren.

Aanwijzingen

  1. Was de komkommer en snij in de lengte doormidden. Verwijder de zaadlijsten met een lepel. Snij de komkommer nogmaals in de lengte doormidden en snij in schijfjes.
  2. Snij het sjalotje en de peper (lombok) fijn.
  3. Kook de azijn en het water in een pannetje samen met de suiker.
  4. Doe de komkommer, peper, sjalotje en zout in de weckpot.
  5. Schenk het kokende azijnwater in de pot en laat in de ijskast afkoelen met de deksel dicht.

Tips of vragen? Dat horen wij graag!

Eet smakelijk,

Dubbelbourgondisch

Reageer Ook

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*