Guacamole

Guacamole is niet moeilijk en snel te maken. Deze Zuid Mexicaanse ‘dipsaus’ kent veel variaties, maar volgens ons is deze basisvariant de lekkerste! Gebruik hem bijvoorbeeld als dip voor de nacho’s, om je tortilla’s te besmeren of als side bij een pittige (vega) chili.

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten

  • 2 rijpe avocado’s
  • 1 limoen, rasp en sap (let op dat je bij het raspen niet het witte deel meeneemt)
  • 2 eetlepels koriander, fijn gesnipperd
  • 2 eetlepels sjalot, zeer fijn gesnipperd
  • halve rode peper, ontdaan van pitjes en zaadlijsten, zeer fijn gesnipperd
  • 1 tomaat, ontdaan van vruchtvlees en in zeer kleine blokjes gesneden
  • peper en zout
  • olijfolie

Het is belangrijk om de juiste avocado’s te kiezen. Kies voor rijpe Hass avocado’s. Dit is de meest bekende avocado met de bruine ribbelvormige schil. Hoe zie je dat hij rijp genoeg is? Gebruik je handen! Is de schil en het vruchtvlees zacht en het kuiltje achter het pitje nog heldergroen, dan is hij perfect!

Aanwijzingen

  1. Snijd de avocado’s doormidden en verwijder de pit. Haal het vruchtvlees eruit en hak dit fijn, maar behoud nog wel een beetje structuur (Zie foto hieronder). Doe in een mengkom kom en zet apart.
  2. Voeg hierbij de gesnipperde sjalotjes, de verse gesnipperde koriander, de gesnipperde rode peper, tomatenblokjes en de rasp en sap van 1 limoen.
  3. Meng alles samen en doe er naar eigen smaak olijfolie bij om alles wat smeuïger te maken.
  4. Proef goed en breng op smaak met peper, zout en eventueel wat extra limoensap.

Tips of vragen? Dat horen wij graag!

Dubbelbourgondisch

Reageer Ook

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*