Pita Kip met rode en witte koolsalade in een limoen-munt dressing

Vandaag maken we een heerlijke pita kip (kerrie) met een rode en witte koolsalade. Inspiratie voor dit broodje hebben we opgedaan tijdens onze wintersport vakantie in het Oostenrijkse Saalbach-Hinterglemm. Hier waren we met ons “gewone” werk een aantal dagen lekker aan het genieten van sneeuw en natuurlijk apres-ski. “Helaas” eet je tijdens dit soort uitstapjes altijd meer broodjes Kebab dan je lief is. Uitdaging die we voor de terugreis hadden gesteld is een lekker, maar gezond broodje te bedenken. Gelukkig hadden we hier niet de volledige reis voor nodig en hebben we 20 uur lang over andere recepten kunnen praten. Bij thuiskomst hebben we deze broodjes meteen gemaakt en gelukkig bleek het een enorm succes! Het pittige en kruidige van de sambal en het frisse van de dressing gaan goed samen. Tel daar de lekkere bite van de kool bij op en je hebt een heerlijk broodje. We hopen dat jullie ons recept als inspiratie gaan gebruiken en zien dan ook graag op social media jullie versie het broodje tegemoet.

Bereidingstijd: 30 min

Voor 4 personen:

Ingrediënten

De dressing:

 • 2 limoenen
 • 200 gram magere Griekse Yoghurt
 • Handje muntblaadjes
 • peper

De Salade

 • 1/4 Rode kool
 • 1/4 Witte kool

De Broodjes

Voor ontspannen kookplezier beginnen we zoals altijd met met de mise en place. Als je de bouillon maakt van de kippenpoten is het aan te raden dit de dag van te voren te doen! anders kun je ook beginnen met het koken van de kippenpoten (30 min). Zet anders alle ingredienten klaar op het aanrecht en snij de kool in repen. Deze mogen een halve cm breed zijn en 5cm lang. Snij de knoflook, tomaat, bosui en de rode peper in stukjes (zie foto’s onder aanwijzingen). Je bent nu klaar om aan de slag te gaan!

Aanwijzingen

Stap 1: Limoen munt dressing

 1. Weeg 200 gram magere Griekse yoghurt af.
 2. snij de munt in kleine stukjes en rasp de twee citroenen. Let op dat je alleen het groene raspt. Het witte gedeelte is enorm bitter.
 3. Knijp de twee limoenen uit boven de yoghurt en voeg de citroenrasp, peper en munt toe.
 4. Roer vervolgens alles door elkaar en dek af met doorzichtige folie. Laat dit nog even in de koelkast staan.

Stap 2: Pita broodjes en salade

 1. Rooster de sesamzaadjes in een pan totdat deze goed beginnen te geuren.
 2. Pluk de Kip en doe deze in een bakje samen met de kerriepoeder. Het vel bewaren om later te garneren.
 3. Bak de kip met kerrie in een pan met olie.
 4. Bak het vel van de kip in hete olie zodat deze krokant wordt.
 5. leg de twee broodjes in een voorverwarmde oven of panini grill (sneller).
 6. Doe de dressing door de salade in een aparte kom.
 7. Snij het broodje helemaal open en leg achtereenvolgens sambal, salade, Gebakken kip, tomaat, dressing, bosui, sesamzaad en het gebakken vel op het broodje.
 8. Maak het bord mooi op! Begin met de salade en leg hier het broodje op. Garneer de Salade nog met de bosui, sesamzaad en gebakken vel van de kip.

Tips of vragen? Dat horen wij graag!

Eet smakelijk,

Dubbelbourgondisch

 

 

Reageer Ook

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*