Bavette van de BBQ met Chimichurri

Vandaag houden we het simpel bij Dubbelbourgondisch met een heerlijk stukje vlees in combinatie met een waanzinnige saus. Als vlees hebben we gekozen voor de bavette. Bavette is de afgelopen jaren enorm in opkomst en is dan ook niet meer weg te denken bij een goede BBQ. Het vlees heeft een iets grovere structuur dan biefstuk, maar dat levert des te meer smaak op.

Op de bavette serveren wij onze eigen variant van chimichurri saus. Deze saus komt uit latijns-amerika en hoort bij elke BBQ die je thuis organiseert.  Chimichurri combineert dan ook overheerlijk met alle soorten vlees (rund, varken, kip). Ook is het lekker op stokbrood te smeren.

Recept: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

  • 500 gram Bavette
  • 100 ML Olijfolie extra Vierge
  • 1 theelepel komijnzaad/poeder
  • 2 theelepels gerookte paprikapoeder
  • 5 eetlepels witte wijnazijn
  • 1 bos bladpeterselie
  • 1 bos koriander
  • 8 kleine trostomaten (hoe kleiner hoe intenser de smaak)
  • 3 tenen knoflook
  • 1/2 Spaanse peper
  • 1/2 rode ui (als het een kleine is een hele ui)
  • sap en rasp van 1 Limoen
  • peper en zeezout.

Als je deze hoeveelheden aanhoud zul je zien dat je nog van die overheerlijke chimichurri over hebt. Als je de saus in een potje in de ijskast zet kunt deze zeker nog 2 weken bewaren.

Aanwijzingen

  1. Haal de bavette uit ijskast en laat deze op temperatuur komen. Nooit vlees rechtstreeks uit de ijskast bereiden.
  2. Zet een pannetje met kokend water op. Snij in kruisje in de tomaten en laat koken totdat je ziet dat de velletjes loslaten. Laat de tomaten afkoelen en snij ze brunoise.
  3. Snipper de ui fijn. Snij de peper en knoflook in kleine stukjes. Hak tenslotte de peterselie en koriander fijn.
  4. Doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom en roer door elkaar.
  5. Afkruiden met peper en zeezout.
  6. Zorg dat de bbq goed op temperatuur is. Daarnaast is het aan te raden dat je aan 1 kant van de BBQ het gas uitlaat/kolen aan 1 kant legt. We braden de bavette namelijk eerst op direct en daarna indirect. Let op: Deksel op de BBQ tijdens het bakken. Bak de bavette eerst 3 minuten per kant op het directe vuur. Daarna nog 2 minuten indirect bakken. Haal de bavette van de BBQ en laat deze nog 5-10 minuten rusten.

Tips of vragen? Dat horen wij graag!

Eet smakelijk,

Dubbelbourgondisch

Reageer Ook

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*