Sangria

Zon, paella en sangria! Wat een fiesta! Een echte zomercocktail natuurlijk, maar eigenlijk kan ie altijd. Licht, fris en fruitig, maar let op; uit ervaring weten wij dat je er snel dronken van wordt ­čśë

Recept: 6-8 personen

10 minuten + minimaal 4 uur laten trekken

Ingredi├źnten

  • 2 flessen Spaanse rode volle wijn (Bijvoorbeeld Rioja)
  • 800 ml gemberbier (4 flesjes)
  • 125 ml triple sec (of Cointreau; niet heel Spaans, maar wel erg lekker)
  • 125 ml grenadine
  • 3 el vanillesuiker
  • 4 sinaasappels
  • 4 citroenen
  • 2 limoenen
  • bakje bramen
  • pitjes van 1 granaatappel

Aanwijzingen

  1. Doe de wijn, het sap van 2 sinaasappelen, het sap van 2 citroenen, het sap van 1 limoen, de triple sec (of Cointreau), de grenadine, de in stukjes gesneden van het restant van het fruit, de bramen en de granaatappelpitjes in een grote schenkkan.
  2. Voeg de 3 eetlepels in warm water opgeloste vanillesuiker toe en roer goed door elkaar. Schenk vervolgens het gemberbier erbij.
  3. Zet de kan goed afgedekt (liefst met deksel) in de koelkast en laat minstens 4 uur (bij voorkeur 24 uur) trekken.
  4. Serveer de sangria samen met de vruchten uit in mooie glazen.

Tips of vragen? dat horen wij graag!

Dubbelbourgondisch

Reageer Ook

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*