Boerenkoolstamppot met Chorizo

De winter komt er (waarschijnlijk) ondertussen wel een keer aan en wij bereiden ons alvast voor met een overheerlijke stamppot. Met deze  boerenkoolstamppot combineren we Hollandse nuchterheid met een Spaanse twist. Voordeel is dat het een super eenvoudig, snel en gezond gerecht is, maar toch smaakt alsof het enige moeite gekost heeft! We horen graag wat jullie van het recept vonden.

Bereidingstijd: 25 minuten

4 personen

Ingrediënten

 • 1 chorizoworst
 • 500 gram boerenkool
 • 1 kg kruimige aardappelen
 • 2 paprika’s
 • 1 bol knoflook
 • Roomboter
 • Melk

Aanwijzingen

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius, wikkel de bol knoflook in aluminiumfolie en doe samen met de rode paprika 20-25 minuten in de oven. 
 2. Haal uit de oven en knijp de knoflook uit de teentjes en bewaar in een beetje olie. Laat de paprika’s afkoelen in een afgesloten plastic zak. Als ze koud zijn kun je het vel verwijderen en in stukken snijden.
 3. Schil in de tussentijd de aardappelen en snij in gelijke stukken. Kook de aardappelen daarna totdat ze gaar zijn (ongeveer 20 minuten). Doe de laatste 10 minuten de fijngesneden boerenkool erbij. 
 4. Afschudden als de aardappelen gaar zijn en fijnstampen met een pureestamper.
 5. Snij de Chorizo in plakken en bak deze in een flink stuk roomboter. Als de chorizo knapperig is kun je deze bewaren in wat aluminiumfolie. Bewaar het bakvet van de chorizo.
 6. Doe het bakvet, knoflookolie, scheut melk bij de boerenkoolstamppot en stamp totdat alles goed is opgenomen. Breng op smaak met peper en zout.
 7. Doe alles op een bord en garneer met de paprika en chorizo.

Smakelijk eten,

DubbelBourgondisch

Reageer Ook

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*