Eenvoudige venkelsalade met citroen

Soms is minder juist meer! Dat geldt absoluut voor deze venkelsalade. Deze eenvoudige salade past uitstekend bij (bijna) alle soorten pasta of risotto door de heerlijke anijssmaak van de venkel en het frisse van de citroen. Vaak blijft de hoeveelheid groente dat je bij een bord pasta eet behoorlijk achter op de aanbevolen 250 gram. Dit eenvoudige recept kan je daar bij helpen en dat met maar 3 ingrediënten! Soms is het ook lekker om de venkel door de warme pasta te doen zodat deze lauwwarm wordt. Voor inspiratie voor een lekkere pasta kunnen jullie de tags op de website gebruiken.

Bereidingstijd: 5 min

Ingrediënten

  • 1 Venkelknol
  • 1 citroen
  • scheut olijfolie extra vierge
  • peper
  • zout

Als jullie nog nooit met een venkelknol gewerkt hebben is het wellicht handig om eerst de foto’s helemaal onderaan te bekijken. Hier laten we zien hoe je de venkel het beste kan snijden.

Aanwijzingen

  1. Snij de venkel in 4 delen en snij het harde stuk aan de onderkant eruit.
  2. Snij de venkel in mooie rechte stukjes en doe deze in een kom.
  3. Voeg de olijfolie, sap van de citroen en peper en zout toe.
  4. Leg de venkel op een schaal en garneer met het citroenschaafsel en het groen van de venkel. Let op dat je alleen het gele gedeelte schaaft, het witte is enorm bitter.

Tips of vragen? Dat horen wij graag!

Eet smakelijk,

Dubbelbourgondisch

 

Reageer Ook

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*