Cacio e pepe

 

Eten is emotie en deze overheerlijke Cacio e pepe brengt mij terug naar onze stedentrip in Rome. Dit oorspronkelijke roomse gerecht is overal te krijgen in de hele stad. Wij hebben het gegeten in het gelijknamige restaurant cacio e pepe! Bij dit gerecht zit de kunst in het maken van de saus met het kookvocht van de pasta. Ik kijk dan ook altijd in het pak pasta of er voldoende zetmeel op de pasta zit! Hoe meer zetmeel hoe beter de saus gaat binden. Het kan best zijn dat je een paar keer moet oefenen voordat je de saus perfect kan maken! Wij vonden het natuurlijk helemaal niet erg om dit heerlijke gerecht vaker te maken en te eten. Voor een mooie balans met het pittige van de peper kun je deze eenvoudige venkelsalade erbij maken.

Bereidingstijd: 20 min

2 personen

Ingrediënten

 • 1 theelepels zwarte peper korrels
 • 160 gram linguine (of spaghetti)
 • 100 gram pecorino Romana
 • optioneel: 60 gram spekjes

Zoals gezegd is er (soms) enige oefening nodig om dit gerecht tot in de perfectie te kunnen maken. In de aanwijzingen vind je de manier waarop wij het (bijna) altijd voor elkaar krijgen om een mooie romige saus te krijgen. succes!

Aanwijzingen

 1. Rooster de peperkorrels totdat ze beginnen te geuren.
 2. Optioneel: spekjes krap bakken.
 3. Zet een pan met kokend water op en kook de pasta naar aanwijzing op de verpakking. Haal na 5 min ongeveer 200 ml water uit de pan en laat dit 5 min afkoelen.
 4. Rasp de kaas en maal de geroosterde peperkorrels fijn. Doe deze samen met een beetje olijfolie in een wokpan.
 5. Voeg beetje bij beetje het afgekoelde kookwater toe en roer totdat het saus is.
 6. Doe de pasta erbij en zet het nog even op hoog vuur. Belangrijk is om continue te blijven roeren totdat je een mooie romige saus hebt.
 7. Serveer in een diep bord en garneer met wat peper en pecorino romana (en eventueel de spekjes).

Tips of vragen? Dat horen wij graag!

Eet smakelijk,

Dubbelbourgondisch

Reageer Ook

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*