Indisch gevulde inktvis met Andijviestamppot

 

Bereidingstijd:  30-45 min

Voor 4 personen:

Ingrediënten

Gevulde Inktvis+saus:

  • 4 pijlinktvissen (medium groot)
  • 1 lombok (roder peper)
  • 2 cm verse gember
  • 300 gram half om half gehakt
  • 1 stengel sereh
  • 1 eetlepel ketoembar (Korianderpoeder)
  • 2 handjes muntbladeren
  • 4 blaadjes Andijvie
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 citroen
  • 2 theelepels trassi (opgelost in kokend water)
  • 1 theelepel laos
  • 2 blaadjes djeroek poeroet
  • 3 eetlepels vissaus
  • 3 eetlepels Sojasaus
  • eetlepel suiker
  • 100 gram Hollandse garnalen

Andijviestamppot:

  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 500 gram andijvie
  • theelepel nootmuskaat
  • 50 gram boter
  • 100 ML melk
  • peper en zout

Belangrijk is om de inkvis bij de visboer te halen. Wellicht kun je hier ook vragen of ze hier de inktvis meteen voor je schoonmaken. Is dit niet gebeurd dan kun je een instructie hier kijken.

Aanwijzingen

Inktvis:

  1. Maak de inktvis schoon naar bovenstaande instructies. Bewaar de tentakels om in de saus te bewaren.
  2. Snij 1/2 peper, 1/2 sereh, gember, laos, djeroek poeroet, 2 knoflooktenen, andijvie en munt en stamp dit met een vijzel samen met het het korianderzaad en citroenrasp (zie foto).
  3. Fruit dit samen met de trassi en uitgeknepen citroensap in een wokpan en voeg daarna het gehakt toe.
  4. Vul de inktvis met het gehaktmengsel en bak ze in een grilpan (of bbq) totdat ze mooi gaar zijn.

Saus:

  1. Snij gember, 1/2 peper, 2 knoflooktenen, 1/2 sereh fijn.
  2. Laat de wok goed heet worden en fruit bovenstaande ingrediënten kort.
  3. Voeg de garnalen en het onderste stuk van de inktvis toe en bak totdat ze gaar zijn. Dit gaat vrij snel.
  4. Voeg tenslotte de vissaus, soja en suiker toe en bak totdat alles warm is.

Stamppot:

  1. Schil en kook de aardappelen in 15-20min gaar.
  2. Snij de andijvie en maak deze schoon.
  3. Stamp de aardappelen met een stamper en voeg de andijvie toe.
  4. Voeg tenslotte de boter en melk toe totdat je een lekker smeuïge massa hebt.
  5. Voeg naar smaak peper, zout en nootmuskaat toe.

Tips of vragen? Dat horen wij graag!

Selamat Makan,

Dubbelbourgondisch

 

Reageer Ook

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*