Visbouillon (visfumet/visfond)

In het onderdeel basisrecepten hopen we jullie te inspireren om alles zoveel mogelijk zelf te maken. Vandaag presenteren we een van mijn (Tims) favoriete basisrecepten: een Visfond. Vroeger gebruikte moeders deze al op een waanzinnige pastasaus te maken. Alleen al de geur van de bakkende garnalen tovert al een glimlach op mijn gezicht! Tip: Koop garnalen altijd met schil. Deze kun je in de vriezer bewaren en sparen zodat je er genoeg hebt om een lekkere visfond te maken.

Bereidingstijd: 15 min voorbereiden en 30-45 minuten koken.

Ingrediënten

  • 3 tenen knoflook
  • 3 stengels bleekselderij
  • Handje tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • 10 bolletjes peper
  • 10 jeneverbessen
  • 300 ML witte wijn
  • Kom garnalenschillen (zie foto)
  • 2 liter water
  • 2 middelgrote uien

Bij het koken van visfond is het belangrijk om deze niet te lang te laten koken. Doe je dit wel dan krijgt de bouillon een hele bittere smaak.

Aanwijzingen

  1. Snij de ui en bleekselderij in grove stukken.
  2. Fruit de ui en bleekselderij met een klontje boter. Doe daarna de garnalenschillen erbij en bak deze even mee.
  3. Blus af met de witte wijn.
  4. Voeg alle andere ingrediënten toe en laat 30-45 minuten koken.
  5. Zeef de fond meteen en gebruik hem als basis voor saus of soep.

Tip: Als je nog fond over hebt kun je deze invriezen om een volgende keer te gebruiken.

Tips of vragen? Dat horen wij graag!

Eet smakelijk,

Dubbelbourgondisch.

Reageer Ook

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*