Lemon cheesecake

Na heel wat jaren promoveert de plaatselijke trots Fortuna Sittard weer naar de eredivisie. Na een gezellig feestje gisteren blijven we vandaag in de groen/gele stemming met deze (no bake) Lemon cheesecake! Oorspronkelijk alleen met een gele lemon curd, maar vandaag met als extraatje wat groene limoenrasp! Wat deze cheesecake extra speciaal maakt zijn onze eigen gekonfijte citroenen met een Arabische twist.

Ingrediënten

  • 150 gram Bastognekoekjes
  • 150 gram Digestive original koekjes
  • 600 gram monchou roomkaas
  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 1 citroen
  • lemon curd
  • 150 gram suiker
  • 250 milliliter slagroom
  • optioneel: gekonfijte citroen

Aanwijzingen

  1. Bekleed de bodem van een ronde springvorm met bakpapier en vet de zijkant in met een beetje boter.
  2. Doe de koekjes in een afsluitbare zak en sla deze helemaal fijn met een deegroller. Doe niet teveel koekjes in de zak dan is het makkelijker om ze fijn te slaan.
  3. Smelt de roomboter en doe deze samen met de gemalen koekjes in een kom.
  4. Schep dit mengsel in de springvorm en druk stevig aan. Zet de bodem een uur in de ijskast om op te stijven.
  5. Meng de roomkaas en suiker door elkaar samen met het sap+rasp van één citroen.
  6. Klop de slagroom mooi luchtig en spatel een klein beetje door het roomkaas mengsel.
  7. Als de slagroom en monchou een mooi geheel vormen kun je de rest van de slagroom toevoegen. Doe dit rustig met een spatel!
  8. Verdeel het mengsel over de bodem en zet 3 uur in de ijskast.
  9. Doe als laatste een laagje lemon curd op de monchou.
  10. Garneer met dunne reepjes van gekonfijte citroen.

Tips of vragen? Dat horen wij graag!

Eet smakelijk,

Dubbelbourgondisch

Reageer Ook

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*