Sheikh el Mahshi (groente uit de oven)

Vandaag een super simpele, maar enorm smaakvolle makkelijke kost. Alles bij elkaar kost het maar een kleine 20 minuten  kan door iedereen gemaakt worden. Het geheim van dit recept is het gebruik van waanzinnig lekkere Arabische specerijen. Wij hebben zelf gebruik gemaakt van Baharat. Dit specerij kenmerkt zich door ingrediënten als kaneel en paprika. Naast Baharat kun je ook gebruik maken van Ras El Hanout. Dit is het een verzameling van de beste ingrediënten van de winkel waar je ze koopt. De nadruk ligt hier wat minder op de paprikasmaak. Tip: Wij gebruiken zelf de kruiden van Jonnie Boer.

Recept: 4 personen

20 minuten koken en 45 minuten oventijd

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 2 paprika’s
  • lamsgehakt  gram
  • 2 uien
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 4 eetlepels Ras el Hanout/ Baharat
  • 1 chilipeper
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 4 tenen knoflook
  • verse koriander
  • handvol pijnboompitten

Tip: Probeer naar eigen smaak te variëren met de hoeveelheid van de Baharat. Bij Dubbelbourgondisch houden we erg van gekruid eten en 4 eetlepels kan veel zijn voor mensen die hier niet van houden.

Aanwijzingen

  1. Verwarm de oven voor op 250°C.
  2. Halveer de aubergines en paprika’s en hol ze beide uit. Snij de stukjes uitgeholde aubergine in blokjes en bak deze even aan in een koekenpan.
  3. Snij de uien, 2 tenen knoflook en de helft van de chili. Bak deze samen met het gehakt gaar in een koekenpan. Let op dat je eerst het gehakt aanbakt en daarna pas de rest erbij doet. Voeg tenslotte de gebakken aubergine stukjes nog even mee.
  4. Nu gaan we de saus maken: Snij de andere helft van de chili en de knoflook en bak deze even aan in een klein pannetje. Voeg de tomatenpuree toe en bak deze even mee. Dit zorgt ervoor dat het zurige verdwijnt. Voeg tenslotte de blikken met tomatenblokjes toe samen met de Baharat/Rash el Hanout en laten 10 minuten op rustig vuur staan.
  5. Doe de aubergine en paprika in een ovenschaal en vul deze als eerste met het gehaktmengsel. Doe daarop de tomatensaus. Als je saus over hebt kun je deze op de bodem van de schaal doen.
  6. Doe aluminiumfolie over de schaal en zet deze 45 minuten in de oven. Na een half uur de aluminiumfolie verwijderen.
  7. Rooster de pijnboompitten in een pan en gebruik deze om het gerecht uiteindelijk te garneren samen met de verse koriander.
  8. Serveer met couscous of bulgur.

Tips of vragen? Dat horen wij graag!

Eet smakelijk,

Dubbelbourgondisch

 

Reageer Ook

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*