Gekonfijte citroen

Van origine werden citroenen gekonfijt zodat men het langer kon bewaren. Het bleek echter dat het konfijten een volledig nieuwe dimensie aan smaken toevoegde aan de citroen. Gekonfijte citroenen zijn heerlijk in stoofschotels, tajine, (dip)sauzen. Ook zijn ze heerlijk om in een bakje yoghurt met ander fruit te gebruiken.

Ingrediënten

  • 1 weckpot
  • 3 biologische citroenen
  • 100 gram zeezout
  • optioneel: 1 kaneelstokje
  • optioneel: 2 steranijs

Aanwijzingen

  1. Steriliseer de weckpot 10 min in een pan met ruim kokend water.
  2. Was de citroenen goed af met lauwwarm water en snij deze vanaf de navel kruislings in. Laat het onderste gedeelte aan elkaar zitten.
  3. Wrijf de citroenen goed in met zout en doe het resterende zout in de weckpot.
  4. Doe de citroenen samen met eventuele smaakmakers toe aan de weckpot. Ik gebruik steranijs en kaneel voor een Arabische twist.
  5. Vul de weckpot met kokend water en doe deze dicht.
  6. Laat de weckpot ongeveer een maand staan. Om de paar dagen moet je even met de weckpot schudden.

Reageer Ook

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*