Mango-Paprika Curry

De dagen worden elke dag weer een beetje langer en bij Dubbelbourgondisch beginnen we dan al langzaam aan de zomer te denken. Dit eenvoudig recept met mango brengt je smaakpapillen in zomerse sferen en zal helpen om dat zomerse gevoel zelfs in januari te ervaren.

Aantal

4 personen

Kooktijd

20 Minuten

Voorbereiding

10 minuten

Moeilijkheid

Eenvoudig

Ingredienten

  • 1 Mango
  • 2 rode puntpaprika’s
  • 1 rode peper
  • 5 cm gember
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 250 ML kokosmelk
  • 400 gram garnalen
  • knoflookpoeder
  • 1 limoen
  • 250 gram rijst
  • Optioneel: handvol koriander
  • Optioneel: handvol peterselie

Aanwijzingen

  • Begin met de voorbereidingen: Schil de mango en snij het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en rode peper en snij in ringetjes. Verwijder de schil van de gember, knoflook en ui en hak fijn. U kunt hier ook een keukenmachine voor gebruiken.
  • Fruit de ui, gember, rode peper, knoflook en kerriepoeder 5 minuten aan.
  • Voeg de mango en paprika’s toe en bak voor 5 minuten. Voeg daarna de kokosmelk toe en laat nog 10 minuten met de deksel op de pan doorpruttelen. Breng op smaak met peper en zout.
  • Kook de rijst naar aanwijzingen op de verpakking. Hak de peterselie en koriander fijn en rasp de schil van de limoen (hou een beetje van alledrie achter voor de garnering. Meng dit kruidenmengsel met de rijst.
  • Bak in de tussentijd de garnalen met een beetje peper, zout en knoflookpoeder.
  • Doe de curry in een mooi bord en garneer met de overgebleven kruiden. Serveer de curry met de rijst en limoenpartjes en de garnalen

Tips of vragen? Dat horen wij graag!

Eet smakelijk,

Dubbelbourgondisch

Reageer Ook

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*