New York Avocado Smash

30 augustus is het dan eindelijk zover: onze roadtrip door Amerika staat dan op de planning! We starten in New york en zullen via Washington, Smokey mountains, Nashville en Memphis uiteindelijk eindigen in Houston. Om mezelf culinair voor te bereiden op deze reis zullen we de komende 7 weken elk weekend een Amerikaans lunchgerecht posten op onze website. Vandaag starten we met mijn all time favorite: New York Avocado smash!

De New York Avocado Smash leerde ik kennen in een koffiezaak in Sittard en sindsdien heb ik hem vele malen thuis gemaakt. De basis is een geroosterde dikke volkoren boterham belegd met tahini-saus, avocado en een gepocheerd eitje. Ter garnering gebruiken we mooie rijpe tomaatjes, waterkers, chili poeder en feta kaas. Kortom: zuur, pittig, zoet en krokant is terug te vinden in deze “simpele” boterham. Een garantie op succes dus!

Bereidingstijd: 20 Minuten (2 personen)

Ingrediënten

  • 2 avocado’s
  • 1 limoen
  • 1 citroen
  • 2 sneetjes volkoren/meergranen brood (koop een heel brood zodat je zelf dikke plakken kan snijden)
  • Chilipoeder
  • 2/3 rijpe cherry tomaten
  • Blokje feta kaas
  • 2 (biologische) eieren
  • 100 gram tahini Pasta
  • 1/4 theelepel knoflookpoeder
  • Tuinkers
  • peper en zout

Aanwijzingen

  1. Verwarm de oven voor op 180°Celcius. Breng daarnaast een pannetje met water en een scheut azijn aan de kook.
  2. Meng de Tahini pasta samen met het het knoflookpoeder en sap van een halve limoen en citroen. Snij een gedeelte van de waterkers klein en meng deze met het tahini mengsel. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Prak de avocado met een vork fijn en meng deze met het sap van een halve limoen en citroen. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Leg het brood kort in de oven totdat deze van buiten mooi krokant is. Dit duurt maar een paar minuten.
  5. Pocheer de eitjes. Op internet zijn vele manieren te vinden om dit te doen. Ik hou zelf van de klassieke manier: Als het water kookt zet je het vuur lager zodat je nog maar  kleine luchtbellen in het water ziet. Maak met een lepel een draaikolk in het pannetje en breek het ei in het midden boven de draaikolk. Blijf nog hele even roeren totdat het eitje een mooie ovale vorm heeft. Laat deze voor 3 minuten in het water voor een mooie zachte dooier. Haal het ei eruit met een schuimspaan.
  6. Snij de cherry tomaten in 4 delen.
  7. Begin met het brood en smeer hier een dunnen laag de Tahini-spread op. Vervolgens doe je de helft van de avocado over de Tahini spread smeren. Leg het ei in het midden met de tomaatjes eromheen en breek met de hand de feta boven het bord. Garneer met de waterkers en chilipoeder. Pas om met de chilipoeder zodat het niet te pittig word!

Tips of vragen? Dat horen wij graag!

Enjoy your meal,

DubbelBourgondisch

Reageer Ook

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*