Lox ‘n bagel

De tweede week van onze culinaire voorbereiding op Amerika presenteren wij een ultieme klassieker die iedereen wel eens gegeten heeft: Lox ‘n bagel. Deze klassieke combinatie van het zoute van de zalm, de romige cream cheese, de knapperige bagel en het zure van de verschillende garnituren maakt dit broodje zalm tot een geliefde lunch. Officieel gebruik je geen gerookte zalm, maar deze is in Nederland veel beter verkrijgbaar dan de echte Lox. Wij gebruiken dan ook gerookte zalm die natuurlijk duurzaam gevangen is. Tenslotte kun je ervoor kiezen om de bagel zelf te maken of om deze bij de supermarkt te kopen! Wij geven jullie natuurlijk een heerlijk recept om ze zelf te maken.

Bereidingstijd: 10 Minuten (2 personen)

Ingrediënten

  • 200 gram gerookte zalm
  • Komkommer
  • Bosui
  • Dille/bieslook
  • Cream cheese
  • Augurk
  • Tomaat
  • Radijs
  • Citroen
  • Peper en zout
  • Bagels

Bagels (8 Stuks)

  • 500 gram bloem
  • Zakje van 7 gram droge gist
  • 25 gram suiker
  • 10 gram zout
  • 300 Ml lauwwarm water
  • Basilicum
  • Sesamzaad of andere toppings naar keuze

Aanwijzingen

  1. Doe alle ingrediënten behalve de toppings in een kom en meng er in 10 minuten een mooi deeg van.
  2. Laat het deeg een uur rijzen op een warme plaats
  3. Verdeel het deeg in 8 stukken na het rijzen en maak er bollen van. Maak in het midden een gat van ongeveer 3 cm. leg de bagels op bakpapier en laat ze 30 minuten rijzen.
  4. Verwarm de oven voor op 200°Celsius en breng een pan met water aan de kook.
  5. Kook de bagels 30 seconden per kant en bestrooi met een topping naar keuze.
  6. Bak ze in 20-25 minuten goudbruin in de oven.
  7. Snij de radijs en komkommer in smalle schijven en doe deze in een kommetje met wat sushi-azijn.
  8. Snij de augurken in kleine stukken.
  9. laat de bagels afkoelen en besmeer ruim met cream cheese/ zalm en alle andere garnituur.

Tips of vragen? Dat horen wij graag!

Enjoy your meal,

DubbelBourgondisch

Reageer Ook

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*