Bonte wortel quiche

Vandaag beginnen we met het samenstellen van een bourgondische paasbrunch. De komende weken zullen we 2 a 3 keer per week een heerlijk recept voor een paasbrunch posten. In deze reeks van recepten zullen alle mogelijke thema’s voorbij komen. Van vegetarisch tot vlees en van kleine hapjes tot baksels niks zullen we vergeten. Uiteindelijk zullen alle recepten samenvloeien tot een waanzinnige paasbrunch. Vlak voor Pasen zullen we deze recepten bundelen in één blog.

Vandaag beginnen we met het lievelingsingrediënt (naast eieren) van de paashaas: wortels. In dit recept gebruiken we een bonte wortelmix bestaande uit paarse, gele en oranje wortels. Deze leuke en kleurrijke mix zullen we verwerken in een eenvoudige, maar overheerlijke wortelquiche. Gebruik ons basisrecept: Deeg voor quiche om een overheerlijke bodem te  maken!

Bereidingstijd: 10 minuten en 30 minuten baktijd (4-6 personen)

Ingrediënten

Vulling:

Wij snappen dat er niet altijd tijd is om alles zelf te maken. Toch proberen we iedereen zoveel mogelijk te stimuleren om niet teveel kant en klaar te kopen. Vaak is het veel lekkerder en makkelijk om basisingrediënten zelf te maken. Dit geld zeer zeker voor het deeg voor onze quiche. Slechts 10 minuten werk voor een waanzinnig lekker deeg! Klik op de link in de ingrediëntenlijst om te kijken hoe eenvoudig het is!

Aanwijzingen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C
  2. Bekleed de bakvorm (28-30cm) met het deeg en zet dit nog even in de ijskast.
  3. Schil de wortels en maak ze schoon. Snij de grote en dikke wortels in de lente doormidden.
  4. Kook de wortels voor 3-4 minuten in een pan met water. Snij de wortels nogmaals in de lengte doormidden.
  5. Scheur de basilicum in kleine stukjes en doe samen met de crème fraîche, mosterd en eieren in een kom. Meng alles door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Bewaar twee basilicum blaadjes voor de garnering.
  6. Bekleed de bodem met de wortels. Bewaar een aantal wortels met verschillende lengtes en kleuren voor bovenop de quiche. Schenk het crème fraîche mengsel over de wortels. Verdeel de kaas over het mengsel zodat de hele quiche bedenkt is met kaas. Leg de wortels met verschillende kleuren op een mooie manier op de kaas.
  7. Bak de quiche 25-35 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de quiche eruit als de kaas een mooie kleurtje heeft. Haal de quiche uit de vorm en garneer met de basilicum

Hopelijk gaan jullie genieten van onze paasbrunch! Naast deze leuke gerechten zullen we met Pasen ook nog met ander spannend nieuws komen! We keep you posted!

Tips of vragen? Dat horen wij graag!

Smakelijk eten,

Dubbelbourgondisch

Reageer Ook

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*