Deeg voor quiche

Zoals zoveel mensen gebruikten we bij Dubbelbourgondisch ook vaak een kant en klaar deeg om een quiche te maken. Het bleek uiteindelijk relatief makkelijk te zijn en vandaag willen we jullie laten zien dat het (bijna) net zoveel werk en tijd kost om zelf een mooi deeg te maken. Let op dat voordat je begint de boter op kamertemperatuur is. Het is dan veel makkelijker om alles te kneden en mengen.

Bereidingstijd: 10 Minuten

Ingrediรซnten

  • 300 gram patentbloem
  • 150 gram boter (kamertemperatuur)
  • 1 ei
  • 35 ml water
  • snuf zout

Aanwijzingen

Deeg:

  1. Snij de boter in kleine stukken en doe deze in een kom met de bloem, ei, water en zout.
  2. Kneed tot een mooi en stevig deeg. Kneed door totdat je de boter niet meer in het deeg ziet. Let op het deeg moet niet te droog zijn. Voeg anders nog een klein beetje water toe.
  3. Doe het deeg in een kom en laat een half uur rusten.
  4. Bekleed de bakvorm met bakpapier.
  5. Rol het deeg uit met een deegroller totdat deze net iets groter is dan de bakvorm.
  6. Doe het deeg in de bakvorm en druk het goed aan. Knip het overtollige bakpapier weg.
  7. Maak met een vork gaatjes in het deeg!

Tips of vragen? Dat horen wij graag!

Smakelijk eten,

Dubbelbourgondisch

Reageer Ook

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*