Ervoor dit ultieme comfort food: Pasta carbonara taart. een taart geïnspireerd op een van de bekendste pasta’s ter wereld. Toch geven we deze taart een eigen twist door de cheddar, champignons en de ham in plaats van spek.
Ingrediënten
300 gram spaghetti
40 gram geraspte Parmezaanse kaas
150 gram geraspte cheddar
50 gram gratin kaas
3 eieren
250 gram hamblokjes
250 ml slagroom
250 gram kastanje champignons
Rozemarijn
Zwarte Peper
Aanwijzingen
- Kook de pasta naar aanwijzingen op de verpakking. Rasp de cheddar en Parmezaanse kaas.
- Snij de champignons in 4 en bak deze met 3 takken rozemarijn gaar. laat de champignons uitlekken in een vergiet.
- Vet een bakvorm van 25 cm met boter en strooi een klein beetje Parmezaanse kaas op de bodem.
- Doe alle ingrediënten bij elkaar in een grote kom en roer door elkaar. Hou de gratin kaas en een beetje cheddar apart. Doe het pasta mengsel in de bakvorm en strooi de overgebleven kaas over de bovenkant.
- Bak de pasta taart in een voorverwarmde oven 35 minuten op 180 graden Celcius.
- Laat de taart even afkoelen voordat je deze uit de vorm haalt. Garneer met Peterselie.
Tips of vragen? Dat horen wij graag!
Eet smakelijk,
Dubbelbourgondisch