Philly cheese steak

De derde week van onze culinaire voorbereiding op Amerika presenteren wij een van de bekendste sandwiches van Amerika: Philly cheese steak. Onze versie maken we met een overheerlijke zelfgemaakte ketchup. Daarnaast maken we ook de kaassaus en de broodjes zelf. De broodjes die gebruikt dienen te worden lijken op de Subway buns. Deze hebben een zachte binnenkant met een semi-harde buitenkant.  Onderstaand vind je een recept hoe je deze zelf kunt maken. Je kunt ook losse broodjes bij Subway halen of andere broodjes gebruiken.

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 100 gram gebraden rosbief in dunne plakken van de slager per persoon
  • Halve gele paprika
  • Halve rode paprika
  • Halve groene paprika
  • 2 rode uien
  • Bakje champignons
  • (zelfgemaakte) ketchup (klik hier voor recept)

Kaassaus

  • 1 teentje knoflook
  • 5 plakken cheddar
  • 125 ML crème fraîche
  • Peterselie

Subway buns (4 Stuks)

  • 325 gram bloem
  • Zakje van 7 gram droge gist
  • 1 theelepel suiker
  • 1,5 theelepel zout
  • 225 Ml lauwwarm water
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Roomboter

Aanwijzingen

Subway buns

  1. Doe alle ingrediënten behalve de roomboter bij elkaar en kneed tot een soepel en elastisch deeg.
  2. Doe het deeg in een kom en laat een half uur rijzen op kamertemperatuur.
  3. Verdeel het deeg in 4 delen en rol een worst van ongeveer 20cm. Leg deze op een ovenrek met bakpapier en laat onder een handdoek nog een half uur rijzen.
  4. Verwarm de oven voor op 180 Graden Celcius.
  5. Bak de broodjes tussen de 20 en 25 minuten af in de oven.
  6. Haal de broodjes uit de oven en smeer de bovenkant in met roomboter. Leg een handdoek over de broodjes tijdens het afkoelen

Kaassaus

  1. Snij de knoflook in kleine stukjes en fruit in een pannetje met een beetje olie.
  2. Voeg de crème fraîche toe en roer totdat deze warm is.
  3. Voeg de plakken cheddar toe en laat smelten.
  4. Tenslotte hak je de peterselie fijn en doet deze in het pannetje. Roer alles goed door elkaar.

Vulling

  1. Snij de groentes. Champignons in 4 delen, uien doormidden en dan door 4 in de lengte en paprika in stukjes van 0,5 cm breed en 5 cm lang.
  2. Doe alle ingrediënten in een pannetje op laag vuur met wat olijfolie. Bak alles voor een minimaal een half uur op laag vuur zodat de uien beginnen te karameliseren. Snij de rosbief in repen en bak deze nog heel even mee.

Snij vervolgens het broodje open en vul deze met de vulling. Doe hierop de zelfgemaakte ketchup en de kaassaus. Garneer met naturel chips en peterselie.

Tips of vragen? Dat horen wij graag!

Enjoy your meal,

DubbelBourgondisch

Reageer Ook

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*