Basis recepten: Bouillon

De smaken in een gerecht zijn natuurlijk afhankelijk van de ingrediënten welke je gebruikt. Bij Dubbelbourgondisch maken we alles het liefste zelf, zodat de smaken in het eten optimaal zijn. Vandaag aan de beurt is een lekkere bouillon die ik maakte voor Ramen. Toevallig maakte ik de dag van te voren deze Kip pita en kon ik oa de kippenpoten gebruiken om een lekkere bouillon mee te trekken. Het mooie aan een bouillon is dat je de smaak kunt sturen door bepaalde ingrediënten toe te voegen. Aangezien ik deze voor ramen wilde gebruiken heb ik gember gebruikt voor een Aziatische touch. Probeer dit recept als inspiratie te gebruiken en je eigen variant te maken met groenten/vlees dat je nog hebt.

Bereidingstijd: 15 min voorbereiden en minimaal 90min koken

Ingrediënten

 • 2 kippenbouten
 • 2 speklappen
 • 3 cm Gember
 • 2 stengels selderij
 • 3 wortels
 • 1 ui
 • 2 laurier blaadjes
 • theelepel peperkorrels
 • 1/2 prei
 • 3 takjes tijm
 • 1 takje rozemarijn

Aanwijzingen

 1. Snij alle groenten in grove stukken.
 2. Doe de groenten samen met het vlees in een grote pan en vul deze met water totdat alles ruim onder staat (ongeveer 1,5 a 2 liter)
 3. Zet op laag vuur en laat minimaal anderhalf uur trekken.

Aangezien ik de Kip nog voor een ander gerecht gebruikt heb, heb ik deze na een uur al uit de pan gehaald. De rest heb ik nog twee uur door laten trekken!

Tips of vragen? Dat horen wij graag!

Eet smakelijk,

Dubbelbourgondisch

 

Reageer Ook

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*