Snelle groentecurry Madras

Vandaag weer hét bewijs dat je niet lang in de keuken hoeft te staan om een heerlijke daghap op tafel te zetten . Bovendien helemaal in de lijn van #weekzondervlees: Een makkelijke vegetarische groentecurry Madras. Binnen 30 minuten klaar en echt door iedereen te maken!

Bereidingstijd:  30 minuten

Voor 4 personen:

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 3 sjalotjes, in lange repen
  • 2 rode chilipepers, in (halve) ringetjes
  • 150 gram sugarsnaps
  • 1 grote winterpeen, in repen
  • 1 grote gele paprika, in repen
  • 1 kleine bloemkool, in roosjes (duopack met broccoli)
  • 1 kleine broccoli, in roosjes (duopack met bloemkool)
  • 3 volle eetlepels Madras currypasta (van de Toko)
  • 1 blik gepelde tomaten (400 gram)
  • 1 limoen, sap en rasp
  • 200 tot 250ml Griekse yoghurt, vooraf loskloppen
  • peper en zout uit de molen
  • optioneel: geroosterd naanbrood
  • optioneel: enkele takjes koriander of platte peterselie

Natuurlijk is het lekkerder om zelf je eigen currypasta te maken. Binnenkort vind je hiervoor een mooi recept op onze site, maar in het kader van de makkelijke snelle kost hebben we gekozen voor een goede kant-en-klare.. niks mis mee! Koop dan wel een currypasta van goede kwaliteit. Zo zijn er in de Aziatische toko goede verkrijgbaar.

Aanwijzingen

  1. Snijd de groenten zoals aangegeven en zet de rest klaar om te gebruiken. (Zie foto hieronder)
  2. Verhit wat olie in een diepe braadpan en fruit de knoflook, sjalot en rode peper glazig. Voeg vervolgens de rest van de groenten toe en bak een paar minuten op hoog vuur verder.
  3. Voeg vervolgens de currypasta en kardemonpeulen toe en roerbak wederom een paar minuten verder. 
  4. Tot slot voeg je hieraan de gepelde tomaten uit blik toe. Vul het geleegde blik voor driekwart met water en voeg dit ook bij de pan. Plet intussen de gepelde tomaten plat met een vork, zodat er een homogene massa ontstaat. Roer goed door en laat alles zo’n 10 minuten rustig doorkoken. De groenten moeten gaar zijn, maar nog wel een mooie bite behouden.
  5. Zet het vuur lager en roer er geleidelijk de Griekse yoghurt door, gevolgd door het sap en rasp van driekwart limoen. Laat de curry nog even rustig verder pruttelen tot dat het een mooie dikte heeft. Voel je overigens vrij om naar eigen smaak nog wat peper, zout, wat extra currypasta en/of Griekse yoghurt toe te voegen. Het gaat erom dat de curry naar jouw smaak mooi in balans is.
  6. Server in een mooie schaal en steek er wat geroosterde stukken naanbrood in. Werk alles af met wat overgebleven ringetjes chilipeper, overgebleven partjes limoen en enkele takjes koriander of platte peterselie.

Tips of vragen? Dat horen wij graag!

Eet smakelijk,

Dubbelbourgondisch

 

 

 

Reageer Ook

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*