Aziatische vissoep met garnalen

Het is de #weekzondervlees en bij Dubbelbourgondisch doen we daar natuurlijk graag aan mee! Wij proberen gedurende de hele week te variëren met vlees, vis en vegetarisch. Daarnaast zijn wij van mening dat een stuk vlees of vis best moet kunnen als je maar weet waar het vlees/vis vandaan komt en een goed leven heeft gehad. Vandaag foetelen (valsspelen in het Limburgs) we dan ook nog een klein beetje met een heerlijk duurzaam gevangen garnaaltje. Wil je helemaal vegetarisch gaan kun je de garnalen natuurlijk altijd weglaten. Voor de rest zit deze overheerlijke Aziatische vissoep vol met verschillende smaken! Als basis voor deze vissoep gebruiken we natuurlijk een visfond. Het is het lekkerste om deze helemaal zelf te maken van de schillen van de garnalen. Hoe dit precies moet is terug te vinden in deze blog.

Natuurlijk realiseren wij ons dat er redelijk wat ingrediënten in dit recept gebruikt worden. Probeer dit recept dan ook als basis te zien waarmee je je eigen vissoep kunt maken. Natuurlijk zien wij graag een foto van jullie versie tegemoet!

Bereidingstijd: 15-20 min (2 personen)

Ingrediënten

  • 200 gram garnalen
  • 700 ML Visfumet
  • 1 theelepel trassi
  • 1 theelepel kurkuma
  • 3 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 2 bosuien
  • halve spitskool
  • 125ML kokosmelk
  • 1 lombok (rode peper)
  • 1 stengel sereh
  • 2 blaadjes djeroek poeroet
  • 90 gram ramen noodles
  • 2 cm gember
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 2 handjes taugé
  • Handje mundblaadjes

Aanwijzingen

  1. Snij de ui, gember, 1/2 rode peper, 2 tenen knoflook en fruit dit in een pan. Doe de trassi met een beetje water erbij en laat de trassi oplossen.
  2. Voeg de visfond, sereh, djeroek poeroet, kokosmelk, kurkuma, sambal oelek en bosui toe en laat 5 min doorkoken.
  3. Kook in de tussentijd de Ramen noodles naar aanwijzingen op de verpakking.
  4. Voeg de spitskool toe en laat nog even meekoken samen met de noodles.
  5. Bak de garnalen met een beetje gember en knoflook in een wokpan.
  6. Haal de sereh en djeroek poeroet uit de soep. Doe de soep in een kom en doe hier de garnalen op.
  7. Garneer met de Taugé, munt en rode peper.

Tip: Serveer deze soep met deze overheerlijke zelfgemaakte focaccia met rozemarijn en zeezout.

Tips of vragen? Dat horen wij graag!

Eet smakelijk,

Dubbelbourgondisch.

 

Reageer Ook

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*