Sushi Pizza

Valentijnsmenu / Starter: Sushipizza.

Je valentijn meenemen op sushidate is aardig achterhaald. Daar kwam je in 2014 nog net mee weg, maar anno 2018 moet je iets beters verzinnen. Daarnaast is zelf echt goede sushi maken erg lastig. Wij van DubbelBourgondisch hebben hier iets origineels op verzonnen; de sushi pizza! Makkelijk te maken, ziet er spectaculair uit en is erg lekker. Hier ga je sowieso mee scoren!

Bereidingstijd: 30 minuten
2 personen

Ingrediënten

  • 250 gram zalm zonder vel (Geen graten)
  • 125 gram gekookte sushirijst, tot lauw afgekoeld
  • 1 avocado
  • kwart tot halve citroen (sap)
  • Olijfolie
  • 2 eetlepels sushiazijn (Voor de rijst)
  • halve limoen, rasp en sap (Voor de rijst)
  • Peper en zout (Voor de rijst)
  • 1 kleine rode biet
  • 1 kleine gele biet
  • zwart geroosterd sesamzaad
  • 2 noribladen

Sushimayonaise:

  • 2 volle eetlepels zure room
  • 1 theelepel geraspte mierikswortel
  • 1 eetlepel sushiazijn
  • 1 volle eetlepel Kewpie mayonaise
  • halve limoen, rasp en sap

Sushidressing:

  • 50 ml sushiazijn
  • 100 ml olijfolie
  • 50 ml sojasaus
  • halve theelepel geraspte gember
  • halve theelepel vers geraspte mierikswortel
  • halve limoen, alleen rasp

Probeer echt je best te doen om aan verse mierikswortel te komen. Tegenwoordig is het in de betere supermarkt en/of toko goed verkrijgbaar. Dit geeft je gerecht ook echt de kick die de avond extra spannend maakt!

Aanwijzingen

  1. Kook de sushirijst gaar volgens de verpakking en laat afkoelen tot hij lauw is.
  2. Sushimayonaise: Maak de zure room aan met de Kewpie mayonaise, limoenrasp en vers geraspte mierikswortel. Meng goed door elkaar.
  3. Sushidressing: Meng de sushiazijn, sojasaus, olijfolie, geraspte gember en geraspte mierikswortel goed door elkaar. Dit lukt het beste in een schoon jampotje die je goed door elkaar schudt.
  4. Snijd de zalm in blokjes en marineer ze zo’n 5 tot 10 minuten in een beetje olijfolie en citroensap, zodat het als bij een ceviche wat garing krijgt door het zuur.
  5. Boen de bietjes schoon en schaaf ze met een mandoline in hele dunne plakjes. Halveer ze daarna tot halve maantjes en/of kwartjes en leg in ijswater. Zorg er dat je de gele en rode bietjes apart in ijswater legt. Anders verkleurt alles rood.
  6. Haal het vel en pit van de avocado en snijd in partjes. Besprenkel met wat citroen- of limoensap, zodat hij niet het verkleurt.
  7. Breng de lauwe gekookte sushisijst op smaak met de sushiazijn, gember, mierikswortel, zout en peper

Afwerking:

  1. Knip een groot noriblad rond uit, zodat hij passend op een middelgrote schaal past (Zie foto hieronder)
  2. Leg de aangemaakte sushirijst in een laag op dit noriblad. Niet te zuinig.
  3. Leg/steek vervolgens de zalmblokjes, partjes advocado, gescheurd noriblad en bietjes speels op en/of tussen de sushirijst en werk af met wat geroosterd zwart sesamzaad. (Zie foto hieronder).
  4. Snijd de sushipizza in mooie punten en serveer op een bord.
  5. Werk alles uiteindelijk af met de sushimayonaise, de sushidressing en een klein beetje vers geraspte mierikswortel.

Tips en/of vragen dat horen wij graag!

Eet smakelijk!

DubbelBourgondisch

 

Reageer Ook

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*