Tofu met ei en garnalensaus

Na weken van wachten is het dan eindelijk weer zover: Indisch op zijn Hollands dag! Vandaag starten we met een (bijna) vegetarisch gerecht: Tofu met ei en garnalensaus. Ondanks dat dit gerecht snel en eenvoudig te maken is bevat het een ongekend aantal contrasten en smaken. De saus is pittig, zuur, zout en zoet tegelijk. De garnering is krokant terwijl het ei met de tofu weer lekker zacht is. Kortom alles wat een mens kan willen is aanwezig. Dit overheerlijke ei kun je serveren als lunch, maar is ook overheerlijk bij de rijsttafel.

Bereidingstijd: 20 minuten (Bijgerecht: 4 personen/hoofdgerecht 2 personen)

Ingrediënten

Voor de saus:

  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 theelepels pindakaas
  • 1/2 theelepel sambal
  • 1 theelepel petis (garnalenpasta) opgelost in 2 eetlepels water (als je dit niet heb kun je ook trassi gebruiken)
  • sap 1/2 citroen

Voor het ei:

  • 3 eieren
  • 4 plakken tofu van 1 cm dik
  • 4 cm prei
  • snufje knoflookpoeder

Voor de garnering:

  • 100 gram taugé
  • gebakken uitjes
  • kroepoek
  • selderij (optioneel)
  • limoen (optioneel)

Mocht je een enorm strikte vegetariër zijn dan kun je de petis/trassie vervangen door taotjo. Dit is een Japanse pasta van gefermenteerde sojabonen. Dit geeft natuurlijk een andere smaak dan de garnalenpasta en wij adviseren dan ook om de saus goed te proeven en te maken totdat je hem zelf lekker vind! Tip! Tofu en tahoe zijn twee verschillende benamingen voor precies hetzelfde product.

Aanwijzingen

  1. Snij de sjalotjes en knoflook fijn. Fruit deze glazig in een kleine steelpan.
  2. Voeg de suiker, pindakaas, sambal, petis en citroen toe en roer totdat alles vermengd is.
  3. De saus moet zoet zijn. Voeg eventueel nog wat extra suiker toe. Is de saus te dik voeg dan nog wat water toe.
  4. Snij de plakken tofu in 4 en bak deze rondom bruin in een koekenpan.
  5. Snij de prei fijn en klop deze met eieren, peper, zout en knoflookpoeder.
  6. Giet dit mengsel over de plakken tofu en bak dit tot een mooi eitje.
  7. leg het omelet op een bord en giet de saus er overheen.
  8. Garneer met de taugé, kroepoek, uitjes, selderij en eventueel een limoen.

Tips of vragen? Dat horen wij graag!

Selamat Makan,

DubbelBourgondisch

 

Reageer Ook

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*