Broodje pulled pork met BBQ saus & coleslaw

Dubbelbourgondisch had afgelopen weekend teamoverleg. Tim kwam vanuit Sittard naar het even zo bourgondische Breda. Uiteraard kon een goed bord personeelsvoer niet ontbreken. Daarbij waren de weersvooruitzichten goed. Resultaat: een winterbarbecue met gerechten die helemaal in de lijn van dubbelbourgondisch ligt: een goed gevuld broodje pulled pork met eigen gemaakte BBQ saus en een retro koolsalade. Echt mannenvoer dus!

Bereidingstijd:

Pulled pork: 24 uur sousvide garen
Overige: 30-45 minuten

Voor 4 personen:

Ingrediënten

Pulled pork:

  • 1 kilo procureur (varkensnek)
  • 4 broodjes
  • 25 gram paprikapoeder
  • 25 gram gerookt paprikapoeder
  • 25 gram zout
  • 25 gram kristalsuiker
  • 10 gram bruine bastaardsuiker
  • 10 gram knoflookpoeder
  • 10 gram uienpoeder
  • mespunt chilipoeder
  • mespunt mosterdpoeder
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel venkelpoeder
  • mespunt kaneel

Barbequesaus:

  • 250 ml ketchup
  • 40 ml cola
  • 50 ml appelciderazijn
  • 40 ml appelsap
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 25 ml worcestersaus
  • 2 eetlepels bruine bastaardsuiker
  • 1 eetlepel appelstroop
  • 50 ml honing
  • volle theelepel tabasco
  • 1 volle eetlepel pulled pork dry rub
  • 1 volle eetlepel balsamicosiroop
  • Optioneel: klein scheutje bourbon

Coleslaw

  • halve witte kool, in dunne reepjes
  • kwart rode kool, in dunne reepjes
  • 2 rode appels, in dunne reepjes
  • 2 eetlepels zelfgemaakte mayonaise
  • 4 wortels, geschild en in dunne reepjes
  • rasp en sap van 1 limoen
  • sap van 1 citroen
  • bosje bladpeterselie, fijngehakt
  • 1 eetlepel pulled pork dry rub (Zie hierboven)

 

Wederom hadden we het voorrecht om met het vlees te werken van vijfsterrenboer Jeffrey Korsmit (Facebook: mangalitzafarmernl) Dit keer met de procureur van zijn Mangalitza varkens. Dit ‘wolvarken’ heeft een donker gemarmerde vleeskleur en wordt gekenmerkt door relatief veel vet. Dit maakt de smaak van het vlees echt karakteristiek en waanzinnig lekker!

Ondanks dat het droog en zonnig was zijn we toch op safe gegaan, namelijk een sous vide garing. Door deze manier van garen kan er ook nog eens niks mis gaan, want de temperatuur van het water icm de vacuümverpakking zorgt ervoor dat alles gelijkmatig gaart en alle sappen intact blijven. Je hoeft het vlees uiteindelijk alleen maar af te grillen, waardoor het wel die specifieke barbecue smaak meekrijgt. Heb je geen sous vide? Dan is hieronder het alternatief in de oven beschreven. Wil je helemaal uitpakken dan ga je natuurlijk voor indirect op de barbecue!

Aanwijzingen

Tips of vragen? Dat horen wij graag!

Eet smakelijk,

Dubbelbourgondisch

 

 

 

 

 

Reageer Ook

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*